Krimpen en Capelle strijden tijdens NK Tegelwippen

21 maart 2022 Wethouder Coen Derickx en Wethouder van Capelle aan den IJssel Nico van Veen scheppen een tegel uit de stoep..

Vanochtend stonden de wethouders Coen Derickx (buitenruimte) en Nico van Veen (duurzaamheid) oog in oog met elkaar op de Algerabrug. Reden: de gemeente Capelle aan den IJssel heeft Krimpen aan den IJssel uitgedaagd voor het NK-tegelwippen. Zeker 100 Nederlandse gemeenten strijden van 21 maart tot 31 oktober met elkaar om de gouden schep. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen? Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Krimpen meer klimaatadaptief en biodivers.

 De strijd is losgebarsten op de Algerabrug

Als startsein van het NK-tegelwippen hebben beide wethouders elkaar een schep overhandigd. Deze is gelijk in gebruik genomen aan eigen zijde van de brug, waar een tegel werd ‘gewipt’ en een plant geplaatst. Nu is het tijd om als Krimpenaren ook de schep te pakken, tegels te wippen en de strijd met Capelle aan den IJssel aan te gaan. U doet toch ook mee? Uw gewipte tegels kunnen aangemeld worden op nk-tegelwippen.nl

Samen aan de slag voor een groenere omgeving

Wethouder Coen Derickx (Buitenruimte) :“Krimpen aan den IJssel is een groene gemeente. Voor het opvangen van de klimaatontwikkeling is echter nog meer groen nodig. Het vervangen van stenen door groen is een goede mogelijkheid. Samen met de inwoners zorgen voor een hoge score op de NK-tegelwippen. Groen moet je doen!!!”

Wint Krimpen de Gouden Schep of de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Inwoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Wilt u ook kans maken op deze prijzen? Doe dan mee en meld uw gewipte tegels aan op nk-tegelwippen.nl. Op deze website treft u ook alle informatie aan.