Koninklijke Erepenning voor DCV

1 november 2019

Op vrijdag 1 november heeft burgemeester Martijn Vroom een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de voorzitter van DCV, Siemen de Wilde. Voetbalvereniging DCV (Door Combinatie Verkregen) ontvangt de erepenning omdat de vereniging 100 jaar bestaat. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats op het Waalplantsoen, het terrein waar de voetbalvereniging gevestigd is. 

DCV

DCV (Door Combinatie Verkregen) is een voetbalvereniging in Krimpen aan den IJssel, die is opgericht in 1919. Na beƫindiging van de eerst wereldoorlog in november 1918, kwamen er in dat voorjaar daarop de voetbalclubs als paddenstoelen de grond uit zetten. Zo ook bij ons in Krimpen aan den IJssel. Op 1 november 1919 ging voetbalvereniging Stormvogel en voetbalvereniging Quick samen verder als voetbalvereniging D(oor) C(ombinatie) V(erkregen).

In het seizoen 1952/1953 kon DCV zich na promotie tweede klasser noemen. Dankzij de terugkeer van Rien Terlouw (voorheen speler, nu als trainer) werd DCV in het seizoen 1958/1959 kampioen en promoveerden naar de eerste klasse. De club groeide zo snel dat de accommodatie al snel te klein werd. Tussen 1962 en 1973 werden de nieuwe velden aangelegd. In 1967 werd het clubhuis totaal in een nieuw jasje gestoken.

In 1989 haalde DCV zelfs amateurniveau hoofdklasse. Voor vier seizoenen lang. In 1990 was er een enorme tegenslag. Het clubgebouw brandde grotendeels af door een felle brand. Een jaar later aan het Waalplantsoen, stond daar het huidige clubgebouw van DCV.