Kinderboerderij vanaf 1 april rookvrij

23 juli 2019

Kinderboerderij “Klein Boveneind” in Krimpen aan den IJssel is vanaf maandag 1 april rookvrij. De medewerkers vragen iedereen die de kinderboerderij bezoekt, het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de kinderboerderij kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Vandaag heeft wethouder Jeugd, Kirsten Jaarsma de borden uitgereikt die bezoekers duidelijk moeten maken dat het terrein van de kinderboerderij rookvrij is.

Veilig en gezond

Kirsten Jaarsma: “Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije kinderboerderij bij.” Uit onderzoek blijkt dat kinderen die anderen zien roken, later zelf ook sneller gaan roken. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken. Wilt u meer weten of zelf in actie komen? Neem dan een kijkje op www.rookvrijegeneratie.nl