Isolatieactie in gemeente Krimpen aan den IJssel van start

2 juni 2021

Doordat steeds meer bedrijven de isolering van woningen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Krimpen aan den IJssel op 14 mei een isolatieactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs.

We werken als gemeente hierin samen met het Regionaal Energieloket. Onafhankelijke technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring zijn twee isolatiebedrijven uit de regio gekozen die het isoleren van de woningen uitvoeren. Wubbo Tempel, wethouder Duurzaamheid: “Uw woning isoleren verlaagt uw energierekening, verhoogt uw wooncomfort en is goed voor onze toekomst. Met deze isolatieactie willen we u helpen om isoleren zo eenvoudig mogelijk te maken.”

Kom naar de online informatieavond op woensdag 2 juni

Op woensdag 2 juni organiseren we een online informatieavond. Tussen 19.30 en 21.00 uur vertellen we meer over de isolatieactie en over subsidies en leningen die u kunt aanvragen. Ook kunt u kennismaken met de isolatiebedrijven. U kunt de avond via uw computer, tablet of telefoon volgen. Meld u aan op www.regionaalenergieloket.nl/acties.

Schrijf u in voor de isolatieactie

Vanaf 14 mei kunt u zich inschrijven voor de isolatieactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/acties. Wethouder Wubbo Tempel hoopt dat u meedoet aan de isolatieactie. “Zo werken we samen aan een klimaatneutraal en gezond Krimpen aan den IJssel.”