Inwonersbijeenkomst meedenken over gebiedsbod versterken leefbaarheid Krimpenerwaard

23 juli 2019

Gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Krimpenerwaard nodigen u van harte uit voor een inwonersbijeenkomst om met ons mee te denken en te praten over het gebiedsbod versterken leefbaarheid in de Krimpenerwaard. U heeft de mogelijkheid om de inwonersbijeenkomst te bezoeken op 7, 11 of 13 maart.

MIRT-verkenning oeververbinding regio Rotterdam

Om de bereikbaarheid en concurrentiekracht van de regio te verbeteren heeft het Rijk samen met de regio een verkenning gedaan naar mogelijkheden om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Een van de mogelijkheden is een nieuwe verbinding vanaf het knooppunt A16 – A15 – A38 via de Krimpenerwaard naar het oosten.

Uitdagingen en kansen van de regio

Naast de bereikbaarheid van de regio zijn ook de energietransitie, voldoende woningen en werkgelegenheid en natuur- en recreatievoorzieningen uitdagingen voor de gemeenten in de Krimpenerwaard. Dit biedt echter ook kansen voor leefbare en duurzame gemeenten, waar iedereen met plezier woont, werkt en recreëert. Samenwerking met Rijk, provincie en regio in een zo geheten gebiedsbod voor deze nieuwe verbinding biedt mogelijkheden om deze kansen te realiseren.

Tijstip en locatie

U bent in het bijzonder uitgenodigd voor de meedenkavond op 7 maart van 19.30-22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het Cultuurhuis, De Markt 201, Krimpen aan de Lek.

Ook kunt u de meedenkavonden bezoeken op 11 maart van 19.30-22.00 uur in Zalencentrum de Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht en op 13 maart van 19.30-22.00 uur in Theater Concordia. Concordiaplein 1, Haastrecht.

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden voor deze avonden via het e-mail adres gebiedsbod@krimpenerwaard.nl