Inwonersbijeenkomst gebiedsbod toegankelijk voor iedereen

5 april 2019

Gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Krimpenerwaard nodigen u van harte uit voor een inwonersbijeenkomst om met ons mee te denken en te praten over het gebiedsbod versterken leefbaarheid in de Krimpenerwaard.

Wij vinden het belangrijk dat elke inwoner van Krimpen aan den IJssel de mogelijkheid krijgt om mee te praten over het gebiedsbod. Bent u zelf niet in de gelegenheid om vervoer te regelen naar Theater Concordia in Haastrecht? Dan kunt u via telefoonnummer 140180 contact met ons opnemen. Wij verzoeken u om voor 15.00 uur te bellen.

MIRT-verkenning oeververbinding regio Rotterdam

Om de bereikbaarheid en concurrentiekracht van de regio te verbeteren heeft het Rijk samen met de regio een verkenning gedaan naar mogelijkheden om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Een van de mogelijkheden is een nieuwe verbinding vanaf het knooppunt A16 – A15 – A38 via de Krimpenerwaard naar het oosten.

Uitdagingen en kansen van de regio

Naast de bereikbaarheid van de regio zijn ook de energietransitie, voldoende woningen en werkgelegenheid en natuur- en recreatievoorzieningen uitdagingen voor de gemeenten in de Krimpenerwaard. Dit biedt echter ook kansen voor leefbare en duurzame gemeenten, waar iedereen met plezier woont, werkt en recreëert. Samenwerking met Rijk, provincie en regio in een zo geheten gebiedsbod voor deze nieuwe verbinding biedt mogelijkheden om deze kansen te realiseren.

Tijstip en locatie

U bent uitgenodigd voor de bijeenkomst op 13 maart van 19.30-22.00 uur in Theater Concordia. Concordiaplein 1, Haastrecht.

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden voor deze avonden via het e-mail adres gebiedsbod@krimpenerwaard.nl