Informatieavond over wijkactie voor Kortland-Noord was een succes

8 juli 2021

Vanaf juni is de gemeente Krimpen aan den IJssel gestart met een wijkactie Energiezuinig Wonen in Kortland-Noord. Deze actie duurt tot en met september. Het doel is om de inwoners van Kortland-Noord te helpen bij het besparen van energie. Op 5 juli was er een online informatieavond. Woningeigenaren kregen informatie over de voordelen van energiebesparing, manieren om te besparen en de voordelen van samen verduurzamen met de wijk. Inmiddels hebben al veel woningeigenaren uit Kortland-Noord zich aangemeld voor de actie.

Voor elk type woning in Kortland-Noord is een advies opgesteld

De gemeente heeft de actie samen met het Regionaal Energieloket opgezet. De technische specialisten van het Regionaal Energieloket hebben Kortland-Noord verdeeld in een aantal type woningen. Voor elk type woning hebben zij een onderzoek uitgevoerd in een bestaande woning. Daarna stelden zij een advies op. Dit advies is te gebruiken voor alle huizen van dit type woning. Zo stelt de gemeente voor iedereen in de wijk een gratis advies voor energiebesparing beschikbaar. De resultaten van dit advies zijn gepresenteerd op de informatieavond.

Wethouder Wubbo Tempel, ook wijkwethouder Kortland-Noord, opende de avond. “Krimpen moet in 2050 klimaatneutraal zijn. Daar heeft de gemeente haar inwoners ook bij nodig. Hopelijk ontstaat er een sneeuwbal van duurzame initiatieven die Krimpen klimaatneutraal maakt. Het goede nieuws is dat we er al zijn als we elk jaar 1,5% minder energie verbruiken. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Ik hoop dat we met zijn allen die sneeuwbal kunnen gaan laten rollen.”

Technisch specialisten geven aan dat er veel kansen zijn voor energiebesparing

Het viel de technische specialisten op dat veel woningen bij de bouw niet of matig geïsoleerd zijn. Ook heeft de vloerisolatie een minimale waarde en hebben de woningen nog enkel of dubbel glas. Verder worden de meeste woningen nog verwarmd met cv-ketels en hebben radiatoren. Er valt nog veel te halen op het gebied van energie besparen.

Meer informatie over de wijkactie Energiezuinig Wonen in Kortland-Noord vindt u op www.regionaalenergieloket.nl. Daar kunt u het adviesrapport van uw type woning gratis downloaden en de online informatieavond terugkijken.

Aan de slag met isoleren? Maak tot 13 november 2022 gebruik van de isolatieactie

Er is op dit moment ook een actie voor isolatie voor woningen in heel Krimpen aan den IJssel. Via die actie kunnen woningeigenaren slim investeren in hun woning. Deze actie loopt nog tot en met 13 november 2022.