Iedereen van 12 jaar en ouder kan afspraak maken voor herhaalprik

7 november 2022 Foto van een illustratie waarop staat vermeld dat iedereen van 12 jaar en ouder een afspraak kan inplannen voor de herhaalprik via planjeprik.nl.

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een afspraak maken voor een (herhaal) prik tegen corona. Op steeds meer priklocaties in de regio kunnen inwoners nu ook zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Prikken zonder afspraak

De priklocaties waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen, zijn te vinden via de landelijke website www.prikkenzonderafspraak.nl. De komende weken zullen hier steeds meer locaties in onze regio op te vinden zijn.

Advies: maak een afspraak

Voor de meeste priklocaties adviseert GGD Rotterdam-Rijnmond een afspraak te maken. Dit voorkomt dat mensen onnodig lang moeten wachten op de priklocatie. Nu de prik voor alle leeftijdsgroepen vanaf 12 jaar beschikbaar is, verwacht de GGD een grotere toeloop naar de priklocaties waardoor het op een aantal locaties druk kan zijn.

 www.planjeprik.nl

Een afspraak maken kan via de landelijke website www.planjeprik.nl of via het landelijke telefoonnummer 0800 7070. Of via de afsprakenlijn van GGD Rotterdam-Rijnmond: 010 443 80 31. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur te bereiken. Op zaterdag en zondag is dat tussen 09.00 en 16.00 uur.