Hotelschip vluchtelingen meert rond 1 februari af

25 januari 2022 Het hotelschip

Rond 1 februari meert het hotelschip ‘De Holland’ af in de Sliksloothaven. Aan boord verblijven 63 vluchtelingen. Het schip met vluchtelingen lag de afgelopen tijd in Ridderkerk en blijft in Krimpen aan den IJssel maximaal 8 weken liggen. Burgemeester Martijn Vroom: “Wij zijn blij dat we deze goed afgestemde overdracht in samenspraak met de gemeente Ridderkerk hebben gedaan. We bedanken Ridderkerk hier hartelijk voor. Mede dankzij de inwoners, vrijwilligers en het bestuur van deze gemeente hebben de asielzoekers een goed verblijf gehad.”

Er zijn niet genoeg opvangplekken voor vluchtelingen

Daarom heeft het college besloten om dit hotelschip met 63 vluchtelingen uit Syrië en Jemen een plek te bieden. Hierdoor ontstond in de AZC’s ruimte om Afghaanse asielzoekers in Nederland goed te verwelkomen. Zij hebben een bijdrage geleverd aan de internationale vredesmissie, waardoor ze in hun eigen land niet meer veilig zijn.

Waar kunnen Krimpenaren informatie vinden?

De nieuwste informatie over het schip en haar bewoners vindt u op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang. Voor vragen kunnen Krimpenaren mailen naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl. Of tijdens kantoortijden bellen met ons klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0180.

Asielzoekers wegwijs maken

Het is fijn dat de gemeente Ridderkerk hen al wat wegwijs in Nederland heeft gemaakt. De asielzoekers hebben hierdoor al enige ervaring met het verblijf aan boord en het leven in Nederland. Toch kunnen wij hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door samen met hen te wandelen of andere dingen te doen. Inwoners die mee willen helpen, kunnen dit formulier invullen: https://forms.office.com/r/uxpKDfA7rY. Lukt het niet? Bel dan naar het vrijwilligersloket op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 12.30 uur via 0180 51 58 40. Of mail naar welzijn@krimpenwijzer.nl. Natuurlijk nemen we alle coronamaatregelen daarbij in acht.