Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

22 augustus 2019

Heeft u de veiligheidsmonitor al ingevuld?

Mogelijk heeft u per post een uitnodiging van I&O Research ontvangen om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leerbaarheid en veiligheid in uw buurt. In Krimpen aan den IJssel zijn 341 willekeurig gekozen inwoners voor het onderzoek geselecteerd.

Uitkomsten worden gebruikt voor veiligheidsbeleid

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek.

De Veiligheidsmonitor wordt op gemeentelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek is gestart omstreeks 9 augustus. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. De resultaten worden in maart 2020 verwacht. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.