Historie van Krimpen blijft mede door overeenkomst in beeld

8 september 2022

Vanmiddag tekende wethouder Wubbo Tempel samen met Marco Oosterwijk, de voorzitter van de Historisch Kring Krimpen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het onderhouden van de Beeldbank. De fotocollecties over de gemeente hebben een grote culturele en maatschappelijke waarde.

De wethouder: “Wat fijn dat wij zo’n actieve organisatie als de Historische Kring Krimpen hebben. Door de Beeldbank zorgen zij dat de historie van Krimpen aan den IJssel in foto en videomateriaal voor iedereen toegankelijk is en blijft.” De voorzitter: “Als Historische Kring Krimpen zijn we blij dat we weer 4 jaar Krimpense Beeldbank kunnen vormgeven. Het is een groeiende collectie van nu al 20.000 foto’s met toelichting. Per jaar hebben we 15.000 unieke bezoekers en een half miljoen views. Daar doen we het voor!”

Foto’s vanaf het jaar 1900 in de collectie

De Historische Kring Krimpen onderhoudt en publiceert vanaf 2018 de fotocollectie van de gemeente via de Beeldbank. De fotocollectie bestaat uit foto’s vanaf het jaar 1900 tot en met 2015. Daarnaast zijn er ook fotocollecties op de Beeldbank te raadplegen van de Historische Kring Krimpen en die van Krimpense inwoners.

Iedereen kan de Beeldbank raadplegen

De Beeldbank is voor iedereen via www.krimpeninbeeld.nl te raadplegen. Met de nieuwe overeenkomst geeft de gemeente een vervolg aan de samenwerking door recenter fotomateriaal te delen met de Historische Kring Krimpen.