Herman Wiltink ontvangt Waningpenning voor jarenlange inzet commissie bezwaarschriften

5 oktober 2022 Foto ter illustratie van afscheid Herman Wiltink

De heer Herman Wiltink ontving dinsdag 4 oktober van burgemeester Martijn Vroom de Burgemeester W. van Waningpenning. Hij nam die middag officieel afscheid als voorzitter van de Commissie Bezwaarschriften. Deze functie vervulde hij sinds 2004.

Wiltink zorgde dat beleidsmakers inwoners meer tegemoet kwam

Door zijn inzet is de relatie tussen het gemeentebestuur en de inwoners op een bijzondere manier ingericht. Burgemeester Martijn Vroom: “De ruimte die Herman Wiltink organiseerde voor beleidsmakers om inwoners meer tegemoet te komen is bijzonder te noemen. Door deze aanpak hebben ook de commissie en de meest betrokken ambtenaren en de vele Colleges van B&W meer dan het gewone voor de Krimpense inwoners kunnen betekenen.”

Zijn manier van werken noemen we de methode Wiltink

Deze manier van werken – maatwerk, zicht op de mensen, flexibiliteit – noemen we vanaf nu de methode Wiltink. Burgemeester Martijn Vroom: Dat hij de andere commissieleden daarin heeft ‘opgevoed’, is iets waar de gemeente en de inwoners hem dankbaar voor zijn. Al met al heeft hij daarom recht op de erepenning.”

De erepenning is een groot compliment

De erepenning krijgen inwoners of organisaties die zich voor Krimpen aan den IJssel en haar inwoners lange tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.