Gratis biologische bloemenzaad bij De Korf en De Olm

6 mei 2022 Foto van een hand die bijenmix vasthoudt

Op vrijdagmiddag 13 mei deelt de gemeente gratis biologische bloemenzaad uit in Krimpen aan de IJssel. Groenaannemer Verkuil & Moree buitenruimte specialisten deelt in winkelcentrum De Korf en De Olm biologische bloemenzaad uit aan voorbijgangers. Zij staan van 12.00 tot 13.15 uur bij De Olm en van 13.30 tot 15.00 uur bij De Korf.

Bloemen en planten worden vervangen door tegels

Het vinden van voldoende voedsel wordt voor bijen en andere insecten steeds moeilijker. Mensen vervangen vaker planten en bloemen voor tegels of grind. Met het uitdelen van gratis biologisch bloemenzaad hoopt Gemeente Krimpen aan den IJssel bewoners te stimuleren om hun woonomgeving te vergroenen. Daarom deelt groenaannemer Verkuil & Moree buitenruimte specialisten namens de gemeente gratis biologische bloemenzaad uit aan de inwoners.

Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn

Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie verre van rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten. Ook maken bepaalde pesticiden de beesten zwak. Door een diversiteit aan biologische bloemen te zaaien, helpen we bestuivende soorten aan hun broodnodige krachtvoer. Komt u ook een zakje halen?