Gratis 90 euro voor woningeigenaren om energie te besparen

21 december 2020

*Deze actie is afgelopen, er zijn geen WoonWijzerBoxen meer beschikbaar.*

Gemeente Krimpen aan den IJssel helpt haar inwoners om aan de slag te gaan met energie besparen. Tot het einde van dit jaar kunnen huiseigenaren nog gebruik maken van de 90 euro korting voor een WoonWijzerBox ter waarde van 100 euro. De WoonWijzerBox is een pakket met energiebesparende maatregelen die huiseigenaren zelf kunnen uitkiezen. Denk aan een thermostaatkraan, isolerende brievenbus, ledverlichting, slimme stekker, tochtstrips, radiatorfolie of een energieadvies. Dit soort kleine aanpassingen in huis bespaart direct energie, verlaagt de energierekening en verhoogt het woongenot. En het gebruiken van minder energie is natuurlijk ook goed voor onze leefomgeving.

Hoe werkt de actie?

Bent u eigenaar van een woning in Krimpen aan den IJssel? Maak nog voor het einde van dit jaar gebruik van de 90 euro korting. Zo begint u op een snelle en simpele manier met energie besparen. Stel uw eigen WoonWijzerBox samen op de we webshop van ons energieloket op www.woonwijzerwinkel.nl/krimpenaandenijssel. Daar vindt u ook de kortingscode. U betaalt 10 euro en krijgt direct 90 euro van de gemeente cadeau door het invullen van de kortingscode. De WoonWijzerBox wordt bij uw thuisbezorgd. Let op, nog 600 huiseigenaren kunnen nog gebruik van maken van deze actie. Op is op.

Al meer dan 900 Krimpenaren hebben een WoonWijzerBox aangevraagd

Veel Krimpenaren hebben radiatorfolie aangeschaft en materiaal om kieren te dichten. Ook de speedcomfort ventilator en tijdschakelaars en energiebesparende muurverf zijn in trek. Het meest populair zijn de led-lampen. Daarvan zijn er meer dan 5000 van besteld.

De gemeente biedt de korting aan woningeigenaren aan vanuit de subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Deze subsidie heeft de gemeente begin 2020 vanuit het Rijk toegekend gekregen. De RRE-subsidie is er om particuliere woningeigenaren te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Recent heeft de gemeente de aanvraag voor de RRE-subsidie voor 2021/2022 bij het Rijk aangevraagd. Als we de subsidie krijgen, dan kunnen we volgend jaar deze actie voor huurders organiseren. Maar dat is op dit moment nog niet bekend.