Global Goals-vlag gehesen in Krimpen

27 september 2021

Leerlingen uit de groepen 8 van basisscholen de Groeiplaneet en het Octaaf hebben vrijdagochtend samen met wethouder Wubbo Tempel de Gemeenten4GlobalGoals-vlag gehesen. Ook ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over de Global Goals.

“Met de vlag laten we zien dat we in onze gemeente ook staan achter de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen”, aldus wethouder Wubbo Tempel. Deze doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties (VN). Groepen en organisaties uit de samenleving hebben hier aan mee gewerkt. Het is een wereldwijd gedeeld plan voor een wereld met een inclusieve en groene samenleving, waarin iedereen kan meedoen.

Maak kennis met de 17 Global Goals en dien uw idee in

Bent u benieuwd wat de 17 Global Goals zijn? De komende tijd brengt de gemeente regelmatig de Global Goals onder de aandacht. Daarbij geven we ook voorbeelden hoe de gemeente bijdraagt aan deze Global Goals. Spreken de Global Goals u aan en heeft u een idee voor Krimpen om aan één van de goals bij te dragen? Dien uw idee dan in maak kans op een bedrag van € 750 om dit idee te realiseren. Tot en met de Krimpense klimaatweek in oktober 2022 worden er 3 winnende ideeën gekozen. Kijk op www.krimpenaandenijssel.nl/Gemeenten4GlobalGoals voor meer informatie.