Gisteren werden 4 helden gehuldigd

10 februari 2023 Foto van burgemeester Vroom samen met de 4 helden die allemaal een oorkonde en een bos bloemen vasthouden.

Schipper Leo Klop, Johan Rosenbrand en Marvin Hendriks kregen alle 3 een oorkonde. Gerard Riksman krijgt een zilveren medaille met getuigschrift voor zijn heldenrol. Burgemeester Martijn Vroom was hierbij aanwezig.

Zij redden een passagier en chauffeur uit een zinkend taxibusje

Op zaterdag 17 september 2022 redden zij door een snelle en heldhaftige actie de chauffeur en een passagier uit een zinkend taxibusje. Het busje raakte ’s avonds te water ter hoogte van de pont Kinderdijk – Krimpen aan de Lek. Door onbekende oorzaak reed de chauffeur de helling af. In het busje zat de 89-jarige mevrouw Koolmees. Het taxibusje begon snel te zinken. Leo Klop, schipper van de pont, zag het allemaal gebeuren en voer zijn pont direct richting het busje.

Door deze heldhaftige reddingsactie zijn 2 waardevolle levens gered

Op de pont waren 3 mannen aanwezig. Gerard Riksman, een passagier, sprong in het water en bracht de chauffeur en de oude dame op het droge. Dit deed hij met behulp van Johan Rosenbrand, kaartverkoper op de pont. Ook Marvin Hendriks, passagier, hielp mee.