Geslaagde muzikale avond voor veteranen

24 oktober 2019

Ter gelegenheid van Veteranendag hebben veteranen gisteravond met elkaar kunnen genieten van een bijzonder geslaagd concert in het Isala Theater. De muzikanten van de Koninklijke Luchtmacht kapel traden op voor de veteranen van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

Vooraf genoten de veteranen met elkaar van de ‘blauwe hap’. Na afloop was er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Het inluiden van de viering van 75 jaar vrijheid

De 41 blazers en de zevenkoppige ritmesectie van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht luidden met de première van het muzikale programma Sounds of Freedom de viering van 75 jaar vrijheid in. In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven, en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Genieten van het spektakel Sounds of Freedom

Sounds of Freedom bood de gasten een prachtig visueel spektakel, inclusief lichtshow en videobeelden van onder andere de val van de Berlijnse muur en andere hoogtepunten van 1945 tot heden. De veteranen konden genieten van een diversiteit aan muziek. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de waardering voor onze veteranen en de rol van de Koninklijke Luchtmacht als ambassadeur en voorvechter van vrijheid in Nederland en daarbuiten.

Waardering

Veteranen verdienen deze waardering. Waardering voor de Tweede Wereldoorlog-,Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea-veteranen, maar ook voor de jongere veteranen die zijn ingezet bij internationale vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak, Afghanistan en Mali. “Het vieren van veteranendag is heel belangrijk. We blijven er met elkaar voor zorgen dat de verhalen van veteranen blijven voortleven. Hun inzet heeft ervoor gezorgd dat wij nu in vrijheid kunnen leven”, aldus burgemeester Martijn Vroom.