Gemeente ontvangt opnieuw schip met asielzoekers in Sliksloothaven

31 augustus 2022

Zoals u dagelijks leest en hoort in de media is er een groot tekort aan huisvesting voor statushouders (asielzoekers met een vergunning voor verblijf). De AZC ’s zitten overvol en kunnen nieuwe vluchtelingen niet opvangen. Steeds meer gemeenten bieden op dit moment hulp om dit nijpende tekort aan opvangplekken te overbruggen. De Veiligheidsregio Regio Rijnmond (VRR) heeft ook de gemeente Krimpen aan den IJssel gevraagd om een steentje bij te dragen.

Hotelschip meert weer aan in Sliksloothaven

Binnenkort zijn er daarom 150 vluchtelingen tijdelijk 3 maanden te gast in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Dit zijn vooral gezinnen met jonge kinderen en zwangere vrouwen. De VRR gaat hen opvangen op een hotelschip. Het schip komt weer te liggen aan de Sliksloothaven. Het hotelschip vertrekt voor 15 december aanstaande, zodat de binnenschippers hier gewoon met hun schip tijdens de feestdagen kunnen liggen.

Gemeente informeert omwonenden op inloopbijeenkomst

Omwonenden hebben we per brief uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op zaterdag 3 september in het raadhuis aan het Raadhuisplein.  Zij zijn welkom voor een voor hen gunstig moment tussen 14.00 en 16.00 uur.

Vanaf dinsdag 6 september  kunt u op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang informatie vinden over de noodopvang. Via het e-mailadres noodopvang@krimpenaandenijssel.nl kunt u vanaf dat moment ook uw vragen stellen. Heeft u geen internet? Dan kunt u tijdens kantoortijden bellen met ons Krimpens contactcentrum via telefoonnummer 14 0180.