Gemeente Krimpen viert einde project De Grote Kruising met succesvol feest

11 december 2022

Afgelopen week was het feest in onze gemeente. Op donderdag organiseerden we voor iedereen die aan De Grote Kruising heeft bijgedragen een relatie-event. En zaterdag bedankten we alle inwoners met de Winterfair Krimpen. Want de werkzaamheden rondom De Grote Kruising zijn (bijna) klaar.

De Winterfair was een enorm succes

Het was 1 groot feest voor én door inwoners. Wethouder Kirsten Jaarsma (evenementen): ”Het begon al met een spetterend apres-ski feest op vrijdagavond! En dat ging de volgende dag door. Zo waren er de hele dag optredens van koren en bands op het podium op het Raadhuisplein. Ook deelden we kleine snacks en drankjes uit. Er was vermaak voor jong en oud in de Flyseat, met de VR-brillen en de F1-simulators. Kinderen genoten van het schaatsbaantje en de winter spellen. Inwoners verkochten hun zelfgemaakt spullen in de houten kerstkraampjes. En je kon gezellig wat te eten en drinken kopen bij de foodtrucks.”

We zijn blij dat de fundering van De Grote Kruising weer toekomstbestendig is

We hebben de werkzaamheden kunnen combineren met onze strijd voor een betere bereikbaarheid van Krimpen. Die strijd voerden we al jaren. In 2014 begonnen we – voort bordurend op de ervaringen van Beter Benutten en samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag – aan een vastomlijnd en samenhangend verhaal. Meer weten: Download hier het magazine De Grote Kruising.

Goede samenwerking met relaties

Door dit goede plan kregen we niet alleen miljoenen euro’s voor het opknappen van ‘onze’ kruising, maar konden we ook gelijk een paar belangrijke verbeteringen voor de doorstroming doorvoeren. Wethouder John Janson (verkeer en vervoer): “We willen de MRDH, provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat enorm bedanken voor het meedenken, het investeren in dit project én het vertrouwen wat we kregen.”

De verkeersdoorstroming gaan we nog meer verbeteren

Samen met de regio hebben we voor de lange termijn een verkenning opgesteld voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport, de MIRT. De komende tijd gaan we deze verkenning verder uitwerken in concrete maatregelen voor het verbeteren van de doorstroming van fietsers, openbaar vervoer en auto’s. Zo is er geld om het verkeer vanaf De Grote Kruising tot aan Capelsebrug sneller te laten doorstromen.

Na aanpak De Grote Kruising ook aanpak omgeving

De komende tijd worden rondom Bella Milano en Waardzicht flink wat bomen en groen geplant. Daarnaast is door het project De Grote Kruising ‘de weg vrij gemaakt’ voor het project Centrum-Zuid. Dit project is inmiddels ook in uitvoering.