Gemeente Krimpen toont documentaire Belaagd! In de Tuyter op 28 november

15 november 2022 Foto van de poster van de documentaire Belaaggd! die 28 november wordt vertoond in de Tuyter.

De vertoning van de documentaire begint om 19.00 en is ongeveer om 22.00 uur afgelopen. De documentaire zijn verhalen te zien van vrouwen die te maken krijgen met (seksuele) intimidatie en geweld. En wat de impact van intimidatie en belaging is. Na het vertonen van de documentaire zal er aansluitend een nagesprek plaatsvinden met professionals en ervaringsdeskundigen. Zij vertellen meer over onveiligheid van vrouwen en de (vaak onbewuste) rol van mannen.

 Bijna iedere vrouw krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag

Iedereen kent de verhalen van vrouwen die te maken krijgen met straatintimidatie. Zoals nagefloten of nageroepen worden. Grensoverschrijdend gedrag beperkt zich niet tot de paar incidenten die in het nieuws verschijnen. Bijna iedere vrouw krijgt in verschillende gradaties te maken met (seksuele) intimidatie en fysiek en geestelijk geweld.

28 november vindt de voorpremière van Belaagd! Plaats in de Tuyter

In de documentaire Belaagd! van Nan Rosens vertellen vrouwen over hun ervaringen. Van misplaatste grappen, handtastelijkheden en aanranding tot seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Dit gebeurt op straat, het werk, tijdens het uitgaan of thuis. En als het je overkomt, het schuldgevoel en de schaamte die zij ervaren om erover te praten. Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond organiseert samen met gemeente Krimpen de voorvertoning van de documentaire.

Toegang is gratis

Van 25 november tot en met 10 december is het Orange the World: een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Tijdens de campagneperiode is de documentaire op verschillende plekken te zien. Kom u ook op maandag 28 november naar de documentaire in de Tuyter? Toegang is gratis en er is vrije inloop. U bent van harte welkom.

KRO-NCRV 2Doc Belaagd! wordt 9 december om 22:18 uur op NPO2 uitgezonden.