Gemeente Krimpen start met onderwijs voor Oekraïense kinderen

13 mei 2022 Foto van de Oekraïense vlag.

In samenwerking met het onderwijs en de kinderopvang creëert de gemeente Krimpen aan den IJssel onderwijsvoorzieningen voor de Oekraïense kinderen tot 18 jaar die in Krimpen aan den IJssel verblijven. Er zijn 3 verschillende leeftijdsgroepen die inmiddels van start zijn.

 

Samenspeelgroep voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Gezellig spelen met elkaar, maar ook een boekje lezen en wat lekkers eten/drinken. Dit organiseren we sinds kort voor kinderen van 2 tot 6 jaar én hun ouder(s). Onder begeleiding van en pedagogisch medewerker spelen kinderen en ouders samen. Iedere maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur vindt dit plaats in het BSO lokaal RKH in school Het Kompas aan de Patrijzenstraat 53. De organisatie is in handen van KindeRdam én Royal Kids Home. Meer informatie kunt u krijgen door een mail te sturen naar info@royalkidshome-krimpen.nl.

 

Basis onderwijs voor kinderen van 6 tot 13 jaar

Voor de Oekraïense kinderen van 6 tot 13 jaar hebben de basisscholen de handen ineen geslagen om een aanbod te maken. Al vanaf 19 april is er een Oekraïense leerkracht die de kinderen les geeft. Er is een lokaal beschikbaar gesteld in de Admiraal de Ruyterschool aan de Kerkdreef 1a. De kinderen gaan alle dagen naar school en krijgen zoveel mogelijk les op hun eigen niveau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie van OBS Kortland. De administratie is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur (behalve donderdag). Adres Ouverturelaan 105, telefoonnummer 0180-512916.

 

Voortgezet onderwijs voor jongeren van 13 tot 18 jaar

Vanaf woensdag 11 mei zijn de jongeren van 13 tot 18 jaar gestart met het volgen van de lessen op het Krimpenerwaard College. Ze volgen hun eigen digitale onderwijs, zoals deze vanuit de school in Oekraïne wordt gegeven. Op het Krimpenerwaard College kunnen ze deze lessen ongestoord volgen. Ook is er een Oekraïense leerkracht aanwezig die kan ondersteunen en aanvullen waar nodig. Naast de gevolgde lessen krijgen de jongeren ook een aanvullend programma. Deze bestaat uit sport, de Nederlandse taal en cultuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Krimpenerwaard College via telefoonnummer 0180-450110 of e-mailadres: administratie@kwcollege.nl.