Gemeente Krimpen geeft hotelschip met vluchtelingen warm ontvangst

1 februari 2022 Het college met de tasjes

Dinsdagmiddag 1 februari is het hotelschip met vluchtelingen afgemeerd aan de zijde van de Parallelweg (ter hoogte van Haven 1 – 15). Het college stond vanaf de kade klaar om de tijdelijke inwoners te ontvangen en de welkomsttassen af te geven. Doordat 13 van de 63 vluchtelingen afgelopen dagen positief testten op corona, zijn de welkomsttassen niet fysiek overhandigd.

Coronaprotocol voor vluchtelingen

De vluchtelingen die positief getest zijn zitten in hun hut in isolatie. Volgens het  GGD-protocol mogen de vluchtelingen na een negatieve zelftest van boord. Als er zorg nodig is wordt dit door een gepensioneerde Krimpense huisarts gedaan. Dit houdt ook in dat activiteiten met vrijwilligers voorlopig niet aan boord kunnen plaatsvinden.

Trots op warm ontvangst

Burgemeester Vroom is trots dat er al zoveel vrijwilligers klaar staan om de vluchtelingen wegwijs te maken: “Het is jammer dat dit nu nog even niet kan, maar deze hulp kunnen we natuurlijk de komende 8 weken goed gebruiken.” Daarnaast hebben de winkeliers van de Crimpenhof spullen voor de vluchtelingen ingezameld. Ook heeft een inwoner 63 Crimpenhofbonnen gekocht en aan de vluchtelingen gedoneerd.

Alle nieuwe informatie vindt u op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang

Voor informatie kunt u mailen naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl. Heeft u geen internet? Dan kunt u tijdens kantoortijden bellen met ons contactcentrum via telefoonnummer 14 0180.