Gemeente Krimpen aan den IJssel blij met voornemen nieuwbouw voor De Groeiplaneet

23 juli 2019

Arjan Neeleman, wethouder Onderwijs van de gemeente Krimpen aan den IJssel en Mini Schouten, voorzitter CvB Blick op onderwijs tekenen vandaag een overeenkomst waarin de nieuwe koers wordt bepaald voor OBS De Groeiplaneet. Wethouder Neeleman: “In de overeenkomst staat dat De Groeiplaneet een nieuw gebouw krijgt op 1 locatie waarin boven- en onderbouw worden samengevoegd. Hiermee wordt een langgekoesterde droom van ouders, besturen en de gemeente gerealiseerd.”

Het nieuwe gebouw wordt een Kindcentrum, waarin De Groeiplaneet en kinderopvang samenkomen. De locatie voor dit nieuwbouwproject wordt nog nader bekeken. Met de komst van het nieuwe gebouw komt er een einde aan de twee verouderde gebouwen van OBS De Groeiplaneet aan de Berk en de Wielerbaan. De gemeente Krimpen aan den IJssel en Blick op onderwijs zijn al geruime tijd in gesprek over de huisvesting van De Groeiplaneet. Na onderzoek bleek dat nieuwbouw een duurzamere oplossing voor de langere termijn oplevert. Met de overeenkomst komt er duidelijkheid voor omwonenden, ouders en leerlingen van De Groeiplaneet.

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft vernieuwing van onderwijshuisvesting als speerpunt. Deze zomer is dit tot uiting gekomen in een concreet. Het IHP wordt in september aan de gemeenteraad voorgelegd. Binnen dit plan is plaats voor ontwikkelingen op het terrein van verduurzaming, energietransitie en integrale kindcentra.