Gemeente hijst vlag Oekraïne op Raadhuisplein

25 februari 2022 Vlag Oekraïne op Raadhuisplein

Vanmiddag is de Oekraïense vlag gehesen op het Raadhuisplein. Dit doen wij vanwege de situatie die zich nu afspeelt in Oekraïne. Hiermee willen wij als Krimpen aan den IJssel onze steun en solidariteit uitspreken voor het Oekraïense volk. Burgemeester Martijn: ‘’Het is verschrikkelijk wat er nu gebeurt in Oekraïne. We tonen met het hijsen van de vlag solidariteit en steun aan de inwoners van Oekraïne’’.

De vlag werd gebracht door Nico den Borst

Nico de Borst van stichting Breath heeft de vlag vrijdagmiddag gebracht naar het Raadhuisplein. Met zijn stichting vangt hij al 17 jaar straatkinderen op in Oost-Oekraïne. Daar heeft hij 4 huizen waar de kinderen verblijven. De bewoners van de huizen zijn inmiddels geprepareerd om te evacueren. ‘’Ik zit in een achtbaan van emoties’’, zegt Nico. Hij heeft ook al een vlag gebracht naar gemeente Rotterdam en wilde vanwege zijn goede contacten met burgemeester Martijn Vroom ook de Oekraïense vlag naar Krimpen aan den IJssel brengen.

De Oekraïense vlag hangt voor de komende dagen op de vlaggenmast van het Raadhuisplein. Wilt u meer weten over de stichting van Nico? Kijk dan op de website van Stichting Breath: https://www.breathcareforkids.com/