Gemeente Capelle aan den IJssel sluit langdurig toerit Nijverheidstraat naar Algeraweg

19 maart 2021

De gemeente Capelle sluit vanaf 14 april 2021 tot en met juni 2022 de toerit vanaf de Nijverheidstraat naar de Algerabrug. Deze maatregel is volgens de gemeente nodig. Zo wil de gemeente de doorstroming aan de Capelse kant op de Algeraweg tijdens de werkzaamheden van fase 6 aan de Grote Kruising zo goed mogelijk laten verlopen. Vanaf half april start fase 6 van project de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. Deze werkzaamheden hebben forse verkeershinder tot gevolg. Die hinder heeft ook gevolgen voor de verkeerssituatie in Capelle.

Wat verandert er aan de Algeraweg?

Tijdens de werkzaamheden in Krimpen stelt de gemeente Capelle aan den IJssel het verkeerslicht op de Algeraweg buiten werking en sluiten ze de oprit vanaf de Nijverheidstraat richting Krimpen volledig af (dit is nu alleen op werkdagen tussen 14.00 en 18.30 uur). De slagboom blijft de hele periode gesloten. Er komt een omleiding via het Capelseplein, zoals deze nu ook geldt voor voertuigen hoger dan 1.90 meter. Deze tijdelijke maatregel geldt van april 2021 tot en met juni 2022.

Meer informatie is te vinden op www.capellebouwtaandestad.nl/algeraweg. Voor de werkzaamheden in Krimpen bij de Grote Kruising en omleidingen is informatie te vinden op www.degrotekruising.nl