Gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire, geef aan als u hulp nodig heeft!

2 februari 2021

Het gemeentebestuur van Krimpen aan den IJssel vindt het afschuwelijk dat inwoners gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst. Woont u in de gemeente Krimpen aan den IJssel en bent u een gedupeerde? Dan is het belangrijk dat u zich meldt bij de belastingdienst. Voor hulp bij problemen kunt u contact opnemen met de KrimpenWijzer. KrimpenWijzer is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 – 17:00 uur via telefoonnummer 0180-517 590 of per e-mail via  info@krimpenwijzer.nl. Burgemeester Vroom: “Wij krijgen de namen niet van de Belastingdienst, maar we willen u graag helpen waar dat nodig is. Wat we kunnen, zullen we doen. Kent of bent u een slachtoffer van dit drama? U kunt hulp krijgen.”

In de gemeente Krimpen aan den IJssel zijn er gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire kinderopvang. Deze gezinnen zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. De fouten die de Belastingdienst gemaakt heeft worden onderzocht. Er komen vergoedingen voor gedupeerde ouders.

Denkt u dat u verkeerd behandeld bent door de Belastingdienst met de Kinderopvangtoeslag?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Het is belangrijk dat u zich meldt. Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst of bel 0800 – 235 8358 (gratis). Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst: https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/. U ontvangt daarna een brief van de Belastingdienst. Het kan wel even duren voordat u bericht krijgt.

De KrimpenWijzer kan u helpen bij de problemen die zijn ontstaan doordat de toeslag is stopgezet

De Belastingdienst mag de namen van de gezinnen niet bekend maken in verband met de wet op de privacy. Dat betekent dat wij deze mensen niet persoonlijk kunnen bellen of een brief sturen. Heeft u hulp nodig bij financiĆ«le problemen of sociale problemen dan kunt u contact opnemen met de KrimpenWijzer. KrimpenWijzer is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 – 17:00 uur via telefoonnummer 0180-517 590 of per e-mail via info@krimpenwijzer.nl.