Gebruik vanaf dit jaar de nieuwe afvalapp van Cyclus

5 januari 2021

Vanaf dit jaar vindt u de digitale afvalkalender voor Krimpen aan den IJssel alleen nog  in de afvalapp van Cyclus. In deze app ziet u wanneer u welke container moet buiten zetten. Log in met uw postcode en huisnummer. U ontvangt  alle informatie over het sorteren en aanbieden van huishoudelijk afval op uw persoonlijke pagina. Zo heeft u de digitale afvalkalender altijd bij de hand. U kunt meldingen inschakelen om u te herinneren aan de eerstvolgende afvaldagen. Ook is er een overzichtelijke plattegrond waar het dichtstbijzijnde afvalpunt is. De Cyclus afvalapp is beschikbaar voor Android (Cyclus afvalapp) en iOS (Afvalkalender Cyclus).

Wilt u liever een geprinte versie? Of wilt u de afvalkalender in uw Outlook-agenda zetten? Ook dat kan, via afvalkalender.cyclusnv.nl. De app Afvalwijzer is per 31 december 2020 vervallen en is nu niet meer te gebruiken.

De nieuwe kalender richt zich op het scheiden van afval

De nieuwe persoonlijke afvalkalender bevat nuttige informatie voor u als inwoner van Krimpen aan den IJssel. Zo zijn in de app de eerstvolgende inzameldagen overzichtelijk weergegeven. In de app staat in een overzicht per jaar en per maand wanneer het huishoudelijk afval wordt ingezameld. Daarnaast vindt u hier informatie over de verschillende soorten afval en de afleverlocaties. Twijfelt u in welke bak uw afval hoort? Raadpleeg dan de afvalwegwijzer. Hier is ook meer informatie te vinden over het sorteren van afval.