Extreme drukte bij aanvragen van reisdocumenten

23 juli 2021

Ieder jaar in aanloop naar de zomervakantie neemt de drukte toe aan de publieksbalie. Dat is logisch, want bij een goed voorbereide vakantie hoort een geldig reisdocument. Tijdens de coronacrisis zijn er minder reisdocumenten en rijbewijzen aangevraagd. Uit onze cijfers blijkt, dat een groot deel van onze inwoners heeft gewacht met het vernieuwen van het reisdocument. Dit betekent dat wij een groter aantal inwoners dan gebruikelijk verwachten voor het aanvragen van een reisdocument of rijbewijs.

De openingstijden van de publieksbalie zijn uitgebreid

Wij hebben de openingstijden van de publieksbalie uitgebreid. Toch voorkomen we hiermee niet dat de wachttijden oplopen. Let daarom goed op de geldigheidsdatum van uw reisdocument. En vernieuw het document niet, als het nog niet nodig is. Verloopt uw document pas na uw vakantie? Wacht dan nog even met het vernieuwen.

Vingerafdrukken zijn vanaf 2 augustus ook verplicht bij de Nederlandse identiteitskaart

Op maandag 2 augustus introduceert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. De Nederlandse identiteitskaart krijgt nieuwe uiterlijke kenmerken. Daarnaast is er een verplichte opname van vingerafdrukken bij personen van 12 jaar en ouder.

Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op donderdag 29 juli vanaf 12.00 uur en vrijdag 30 juli de gehele dag

Door aanpassing van de landelijke systemen kunt u op donderdag 29 juli vanaf 12.00 uur en vrijdag 30 juli de gehele dag geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of identiteitskaart aan de balie doen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie over het aanvragen van reisdocumenten vindt u bij Direct Regelen. Neem voor meer informatie contact op met het Klant Kontact Centrum via telefoonnummer 14 0180 of stuur een e-mail naar gemeente@krimpenaandenijssel.nl.