Extra geld beschikbaar voor het verstrekken van duurzaamheidsleningen

10 februari 2021

De gemeente Krimpen aan den IJssel ondersteunt inwoners met een lening voor het verduurzamen van hun woning. De gemeenteraad besloot recent om € 500.000 extra toe te voegen aan het fonds van deze duurzaamheidslening. Wethouder Wubbo Tempel is blij met het extra geld voor het fonds Duurzaamheidslening. “We helpen onze inwoners graag op weg bij het energiezuinig maken van hun woning. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp. De duurzaamheidslening kan helpen om het betaalbaar te maken. Er zit nu 1,6 miljoen in het fonds.”

Woningeigenaren kunnen de lening aanvragen bij de gemeente

Wilt u energiebesparende maatregelen (laten) uitvoeren aan uw eigen woning? En moet u daarvoor geld lenen? Dan kunt u daarvoor bij de gemeente een lening krijgen: de Duurzaamheidslening. Als woningeigenaar kunt u een duurzaamheidslening aanvragen van minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. U kunt de lening gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen en voor het isoleren van de woning. Het uitvoeren van deze energiebesparende maatregelingen kunt u zelf doen of door een professioneel bedrijf uit laten voeren. Al meer dan 140 Krimpenaren maken gebruik van de Duurzaamheidslening.

Geen afsluitkosten, laag rentepercentage en doorlooptijd van 10 of 15 jaar

Geld lenen, kost geld. Maar de voorwaarden van de lening zijn zo gunstig mogelijk gemaakt. Zo hoeft u geen afsluitkosten te betalen. Het rentepercentage ligt op dit moment op 1,6 %. De looptijd is 10 of 15 jaar en tussentijds kunt u boetevrij aflossen.

Energiebesparende maatregelen zorgen voor meer comfort en lagere energiekosten

Door een energiezuinigere woning leeft u met meer comfort. Ook zorgt het voor lagere energiekosten. Het grote voordeel van energiebesparende maatregelen is dat u het geld wat u hiermee bespaart, kunt u inzetten  om de lening af te lossen. Daarvan kan de gemeente vervolgens weer nieuwe leningen verstrekken aan andere inwoners. De gemeente werkt in de uitvoering samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Vraag de duurzaamheidslening aan via de website van de gemeente

Heeft u interesse in de duurzaamheidslening? Lees meer over deze lening op www.krimpenaandenijssel.nl/duurzaamheidslening. Daar kunt u ook de lening aanvragen.

Samen naar klimaatneutraal Krimpen aan den IJssel

Wubbo Tempel: “Naast het extra beschikbaar stellen van geld voor de Duurzaamheidslening, organiseren we dit jaar nog andere activiteiten. Bijvoorbeeld de inkoopactie voor zonnepanelen, buurtacties en een warmtesafari waarin een foto laat zien waar onnodig warmte uit de woning verloren gaat. Zo werken we samen aan een klimaatneutraal Krimpen aan den IJssel. En zo blijft Krimpen aan den IJssel een fijne plek om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.”