Energiezuinig wonen in Kortland-Noord

29 juni 2021

Van juni tot en met september organiseren we allerlei activiteiten rondom energiezuinig wonen in de wijk Kortland-Noord. De activiteiten zijn voor alle inwoners in Kortland-Noord, jong en oud, huurder of woningeigenaar. Wethouder Wubbo Tempel: “Met deze acties willen we inwoners van Kortland-Noord helpen om energie te besparen. Ik hoop dat we laten zien dat energie besparen vaak minder ingewikkeld is dan het lijkt”.

Benieuwd naar het advies voor uw woningtype? Kom naar de online informatieavond op 5 juli om 19.30 uur

Afgelopen maand is voor 5 woningen in uw wijk Kortland-Noord een uitgebreid adviesrapport voor energiebesparing opgesteld. Tijdens de online informatieavond op 5 juli geven we tussen 19.30 en 21.00 uur uitleg over de adviezen per woningtype in Kortland-Noord. Ook geven we informatie over subsidies voor energiebesparende maatregelen en de duurzaamheidslening. En er komen tips voorbij om met weinig geld energie te besparen. Heeft u een eigen woning in Kortland-Noord? U kunt zich dan aanmelden voor de informatieavond via www.regionaalenergieloket.nl/acties. Hier vindt u na de informatieavond ook de adviesrapporten van de voorbeeldwoningen.

Maak gebruik van de inkoopactie voor isolatie

Wilt u direct aan de slag met isoleren? Profiteer dan van onze inkoopactie voor isolatie. Met deze actie willen we het zo eenvoudig mogelijk maken voor u om energie te besparen. Kijk voor meer informatie op www.regionaalenergieloket.nl/acties.

Doe samen met uw buren mee aan de Klimaatbingo op 12 of 14 juli

Zin in een gezellige avond met uw buurtgenoten? Doe dan mee met de Klimaatbingo op 12 of 14 juli. Niet alleen heeft u een gezellige avond, u maakt ook kans op een energiescan of een andere duurzame prijs voor uw woning! Aanmelden voor 1 van deze avonden kan tot en met 5 juli via www.krimpenaandenijssel.nl/wijkactieKortlandNoord.

Crazy 88 voor kinderen en jongeren

Ga met je telefoon en fiets door Krimpen en probeer zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Deel je resultaten voor 30 augustus en maak kans op een toffe prijs. Stuur een e-mail met jouw resultaten naar duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl. Je kunt het spel op 19 en 20 juli tussen 12:00 en 13:00 uur ophalen bij Synerkri (ook voor niet-leden) op locatie Sportzaal de Populier. Ook kun je het spel de hele vakantie downloaden via www.krimpenaandenijssel.nl/wijkactieKortlandNoord. Bezoek deze website of www.synerkri.nl/activiteitenagenda voor meer informatie.

Laat u onder het genot van een hapje en drankje inspireren om duurzamer te wonen op het Wijkfeest op 4 september

Het Wijkfeest bestaat uit diverse activiteiten. Er is voor iedereen iets bij: voor jong en oud, voor huurders en woningeigenaren. Het programma en de locatie vindt u binnenkort op www.krimpenaandenijssel.nl/wijkactieKortlandNoord.

Breng een bezoek aan onze oogst- en streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ op 11 september

Op deze markt maakt u kennis met de oogst- en streekproducten direct van de boer en andere (voedsel)makers uit onze regio. De locatie is het Streekmuseum Krimpenerwaard. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Meld u(w kinderen) aan voor de activiteiten

Kijk voor de actuele informatie over de activiteiten van de wijkactie Kortland-Noord op www.krimpenaandenijssel.nl/wijkactieKortlandNoord. Ook vindt u op deze pagina’s de links waar u zich aanmeldt voor de activiteiten.

We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Bij alle activiteiten houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. Door het coronavirus is het mogelijk dat activiteiten niet doorgaan.