Word energiecoach en help Krimpenaren energie te besparen

10 juni 2022 Afbeelding bij vacature: Gemeente Krimpen aan den IJssel zoekt energiecoaches.

Wilt u bijdragen aan een duurzame samenleving in Krimpen aan den IJssel? En wilt u het verschil maken voor bewoners voor wie de hoogte van hun energierekening een probleem is? Dan kunt u aan de slag als energiecoach. Gemeente Krimpen aan den IJssel zoekt vrijwilligers die andere Krimpenaren helpen om hun energierekening omlaag te brengen. Zo werken we samen aan een duurzaam Krimpen aan den IJssel.

Samen met Krimpenaren kijken hoe zij energie kunnen besparen

Als energiecoach adviseert u Krimpenaren over het verlagen van hun energieverbruik. U laat bewoners inzien dat ze ook zelf invloed hebben op de hoogte van hun energierekening. Hoe zij dat kunnen doen, leert u in een gratis training.

Wat gaat u als energiecoach doen?

  • Als energiecoach bezoekt u Krimpense huishoudens met een laag inkomen en/of hoge energiekosten. U gaat met hen in gesprek over de manier waarop zij energie kunnen besparen.
  • Energiecoaches helpen bewoners met het uitvoeren van eenvoudige besparingsmaatregelen. Denk hierbij aan het vervangen van gloeilampen door LED lampen, het plaatsten van radiatorfolie, tochtstrips of het installeren van een energiezuinige douchekop.
  • Als energiecoach voert u doordeweeks minstens twee gesprekken met Krimpenaren die minder energiezuinig wonen. Daarvoor bent u minimaal acht uur per maand beschikbaar.

Wie zoeken wij?

  • U bent enthousiast en gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen. Ook krijgt u energie van het helpen van mensen. U wilt mensen graag een oplossing bieden.
  • U kunt zich goed inleven in de situatie van een bewoner en goed omgaan met mensen met verschillende achtergronden. We zien ook graag aanmeldingen van potentiĆ«le energiecoaches met verschillende (culturele) achtergronden.
  • U bent nieuwsgierig en wilt zich verdiepen in het onderwerp energiebesparing.

Wat bieden wij?

  • U krijgt een gratis professionele, korte training over energiebesparing. Hiervoor is geen specifieke vooropleiding vereist. De kennis uit deze opleiding gebruikt u om Krimpenaren te helpen.
  • U werkt in een team met andere enthousiaste energiecoaches. U komt regelmatig bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen.
  • U doet vrijwilligerswerk waarmee u Krimpenaren verder helpt. Daarnaast werkt u voor een gemeente die het belangrijk vindt dat iedereen mee kan doen in een duurzame samenleving.
  • Voor eventuele reiskosten krijgt u een vergoeding.

Heeft u interesse?

Stuur dan een e-mail naar duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl. Leg daarin uit waarom u vindt dat u een geschikte energiecoach bent. We nemen dan contact met u op.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u contact opnemen met Team Duurzaam Wonen en Werken. Dat kan via email duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl of telefonisch op 14 0180. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00.

 

Foto van het logo van Krimpen Duurzaam