Eerste WoonWijzerBoxen zijn bezorgd

7 februari 2020

*Deze actie is afgelopen, er zijn geen WoonWijzerBoxen meer beschikbaar.*

Wethouder Arjan Neeleman heeft op 5 februari één van de eerste WoonWijzerBoxen zelf bij één van onze inwoners bezorgd. De WoonWijzerBox is een pakket met energiebesparende maatregelen die huiseigenaren zelf hebben uitgekozen. In januari heeft elke particuliere huiseigenaar een nieuwjaarskaart ontvangen, waarin de WoonWijzerBox werd aangeboden. Met deze actie wil de gemeente huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen. De WoonWijzerBoxen die in januari zijn besteld, worden vanaf deze week bezorgd.

Krimpenaren zijn blij met deze actie

Wethouder Arjan Neeleman heeft de WoonWijzerBox bezorgd bij inwoner Marleen van Buren. Marleen heeft gebruik gemaakt van de actie die door de gemeente georganiseerd is. Ze zegt hierover: “Op dit moment wonen wij al in een Energielabel A woning. Wij dachten dat wij niet veel meer aan verduurzaming konden doen. Toen de nieuwjaarskaart van deze actie op de deurmat viel, zijn we toch gaan kijken. Leuk, want het blijkt dat wij met de artikelen uit de WoonWijzerBox ook nog een aantal kleine energiebesparende maatregelen kunnen doorvoeren. We hebben onder andere led-lampen en een vloerverwarmingpompschakelaar besteld. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de pomp van de vloerverwarming niet de hele dag hoeft te draaien en dat scheelt weer energiekosten.” De gemeente heeft al veel positieve reacties gehoord over de actie. “Het is een goede zaak als we met elkaar minder energie gebruiken”, zegt wethouder duurzaamheid Arjan Neeleman. “Met deze bijdrage kunnen we als gemeente huiseigenaren helpen om kleine stappen te maken. Dat draagt bij aan een mooier en duurzamer Krimpen aan den IJssel.”

Hoe werkt de actie?

Woningeigenaren kunnen op een snelle en simpele manier beginnen met energie besparen. Zij betalen 10 euro en krijgen vervolgens 90 euro cadeau. Voor minimaal 100 euro kan de huiseigenaar de WoonWijzerBox samenstellen. Shoppen kan op de site www.woonwijzerwinkel.nl/krimpenaandenijssel. Daar kiezen de huiseigenaren een reeks kleine, maar effectieve energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips, een isolerende brievenbus of een energieadvies. Krimpenaren die een eigen huis hebben, maar geen nieuwjaarskaart hebben ontvangen, kunnen gebruikmaken van de actie via de eerdergenoemde website. De gemeente voert deze actie uit met het energieloket de WoonWijzerWinkel.

Het Rijk heeft geld beschikbaar gesteld voor een regeling voor kleine energiebesparende maatregelen. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft een voorstel ingediend. Dat is goedgekeurd en daarom kan de gemeente deze actie uitvoeren. Er zijn vanuit het Rijk wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo is deze actie alleen voor huiseigenaren en niet voor huurders en ondernemers.