€200,- Energietoeslag in 2022

21 december 2021 Afbeelding van geld.

Huishoudens met een laag inkomen krijgen begin 2022 ongeveer € 200 energietoeslag. Dit heeft de overheid besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

Nog even wachten

De overheid is nu bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Dit zal zijn in de periode van 1 januari tot 1 april. Dat doet IJsselgemeenten voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. Heeft u een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijgt u dit bedrag vanzelf. Heeft u een ander laag inkomen? Dan kunt u het bij IJsselgemeenten aanvragen als de voorwaarden bekend zijn. Meer informatie staat dan op www.ijsselgemeenten.nl

Korting energiebelasting

Naast deze energietoeslag heeft het kabinet in oktober ook een eenmalige verlaging van de energiebelasting voor 2022 aangekondigd om de stijging van de energierekening voor huishoudens en mkb-bedrijven te verminderen. Alle huishoudens krijgen deze korting op de energiebelasting. Dit is ongeveer € 400 per huishouden. Hoeveel het precies is hangt af van hoeveel energie u gebruikt.