Duurzame activiteiten tijdens de Krimpense Klimaatweken

22 oktober 2020

Op 12 oktober zijn de Krimpense Klimaatweken gestart. Vier weken lang zijn er in Krimpen allerlei duurzame activiteiten voor jong en oud. De Krimpense Klimaatweken eindigen 7 november. We organiseren activiteiten om inwoners in beweging te krijgen om een extra stap te zetten voor het klimaat. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kunnen een aantal activiteiten niet doorgaan. Er zijn nog genoeg interessante en leuke activiteiten waar u zich voor aan kunt melden.

Webinars voor het vergroenen van uw tuin en het isoleren van uw woning

Op 26 oktober organiseren we een webinar waarin Jaap Graveland, voorzitter van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, u vertelt hoe u uw eigen tuin kunt vergroenen. Ook hoort u meer over natuur-inclusief bouwen en de subsidie voor groene daken of groene gevels.

Wat voor mogelijkheden u heeft om uw huis te isoleren hoort u tijdens het webinar isoleren op 2 november. Ook krijgt u meer informatie over de inkoopactie isolatie. Dit webinar organiseren we samen met ons energieloket de WoonWijzerWinkel.

Even liever niet achter een beeldscherm kruipen? Op 26 oktober is er weer een ZIN-wandeling van ‘Zin in groen’. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen dus vergeet u niet aan te melden.

Ook voor kinderen vinden er leuke activiteiten plaats

Haal een ontdektocht door Krimpen op bij de WoonWijzerWagen op 17 oktober tussen de Crimpenhof en de Tuyter. Zoek wat voor duurzame dingen er in Krimpen te zien zijn en wat er gedaan wordt om de wereld een beetje mooier te maken. Op 21 oktober kunnen kinderen hun laarzen aantrekken en in de onderwaterwereld duiken. Op verschillende manieren gaan we de kwaliteit van het water meten. Met een microscoop kijken we wat er allemaal in het water zit. Daarnaast ligt er op 23 oktober een Crazy 88 klaar. In groepjes van maximaal 4 personen kunnen kinderen met de fiets door Krimpen allerlei opdrachten uitvoeren en zo kans maken op een toffe prijs.

Meld uw kinderen of uzelf aan voor de activiteiten

Kijk voor de actuele informatie over de Krimpense activiteiten op www.krimpenaandenijssel.nl/klimaatweken. Ook vindt u op deze pagina’s de links waarmee u zich aanmeldt voor de activiteiten. We houden rekening met de RIVM-richtlijnen.