Wijkactie warmtefoto Boveneind

In de wijk Boveneind start in januari 2022 de wijkactie ‘Warmtefoto’. Een thermograaf maakt van bijna 1000 woningen een warmtefoto. Als er van uw woning een foto is gemaakt, krijgt u deze warmtefoto en een isolatieadvies binnen enkele weken in uw brievenbus. Ook is deze foto voor u online te zien.

Vanwege de weersomstandigheden lopen de werkzaamheden rondom de warmtefoto’s wat vertraging op. Er zijn nu vooral warme nachten met extreem harde wind. Niet de ideale omstandigheden om warmtefoto’s te maken. De foto’s worden gemaakt zodra het weer kan.

Een warmtefoto laat zien op welke plekken warmte uw woning verlaat

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Een warmtefoto laat de warmtelekken van uw woning zien. Isoleren is een goede eerste stap om iets aan de warmtelekken te doen. Goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening.

Thermografen maken ’s nachts een foto van de voorgevel van uw woning

Tijdens een koude nacht in januari of februari maken professionele thermografen van het bedrijf Warmtescan warmtefoto’s. Dit doen zij bij woningen in de wijken Boveneind en Oud-Krimpen. Een warmtefoto wordt aan de buitenkant van de voorgevel gemaakt met een infraroodcamera. Deze camera kan niet door muren of glas kijken en ziet alleen de temperatuur van een oppervlakte. De warmtefoto wordt alleen gemaakt als de gevel te zien is vanaf de weg of de stoep.

Hoe ontvangt u de warmtefoto van uw woning?

U krijgt de warmtefoto met uitleg in maart met de post thuis gestuurd. De foto kunt u ook online zien en downloaden. Dat kan door in te loggen op de website https://warmtescan.nl. Daar staan ook energietips- en adviezen voor uw woning. Hoe kunt u inloggen? U ontvangt hierover een brief in uw brievenbus.

Wat gebeurt er nadat de warmtefoto’s zijn gemaakt?

Als u voor de eerste keer inlogt, kunt u uw e-mailadres opgeven en uw wachtwoord veranderen. Als de warmtefoto beschikbaar is, krijgt u daarover een e-mailbericht. Wilt u geen e-mailadres opgeven? Wacht dan tot de foto in de brievenbus valt. Vanaf dat moment kunt u ook inloggen en de foto online zien.

Als u liever geen warmtefoto wilt

Wilt u geen warmtefoto van uw woning? U kunt met het wachtwoord uit de brief inloggen op de website van https://warmtescan.nl. Daar kunt u zich tot en met 24 januari afmelden voor de gratis warmtefoto. Afmelden kan ook door te bellen met 14 0180.

Wilt u uw woning beter isoleren?

Wij hopen dat de warmtefoto u een goed inzicht geeft in de mogelijke isolatielekken van uw woning. In het voorjaar van 2022 volgt een inkoopactie voor isolerende maatregelen. Zo kunt u voor een aantrekkelijk bedrag uw woning in de komende jaren warm en comfortabel te maken.

Minder energie gebruiken na isolatieadvies

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Ook in Krimpen aan den IJssel is het belangrijk dat we duurzamer worden. De gemeente wil graag bewoners helpen om minder energie te gebruiken. Uit de bewonersenquête voor de nieuwe Woonvisie bleek dat veel bewoners geen idee hebben of hun woning goed geïsoleerd is. In de wijk Boveneind staan veel oudere, minder goed geïsoleerde woningen. Daarom zijn ongeveer 1000 woningen in die wijk uitgekozen voor een gratis warmtefoto en isolatieadvies. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder energie u gebruikt.