Wijkactie Langeland

In de wijk Langeland is in februari 2021 de wijkactie Warmtesafari gestart. Door een thermograaf is van bijna 1500 woningen en warmtefoto gemaakt. Als er van uw woning een foto is gemaakt, ontvangt u deze warmtefoto en een isolatieadvies eind april 2021 per post.

Bekijk het filmpje met uitleg over de warmtefoto’s. Daarin leggen we uit hoe de warmtefoto’s zijn gemaakt en wat de foto laat zien.

Een warmtefoto geeft inzicht in de locaties waar warmte uw woning verlaat

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via daken, ramen en gevels. Een warmtefoto laat zien op welke plaatsen dat gebeurt. Op basis van de foto is een isolatieadvies opgesteld. Door warmteverlies tegen te gaan, kunt u als bewoner geld besparen op de energierekening en meer wooncomfort ervaren.

Niet alle woningen in de wijk Langeland zijn gefotografeerd

Om een goede warmtefoto te kunnen maken, moet de voorgevel goed zichtbaar zijn vanaf de stoep of de openbare weg. De thermografen komen niet op uw eigen terrein. Ook richt deze actie zich alleen op woningen ouder dan 1985 en niet op appartementencomplexen. Woningen met een bouwjaar na 1985 zijn vaak al bij de bouw beter geïsoleerd.

Het maken van warmtefoto’s is kostbaar. Daarom hebben we kritisch gekeken naar welke woning in aanmerking komt. Het kan dus zijn dat u wel een brief gehad heeft, maar dat er toch geen warmtefoto gemaakt is. Soms is dit ter plekke pas duidelijk voor de thermografen.

Profiteer van de inkoopactie isolatie en de subsidie voor isolatie

Gaat u aan de slag met isoleren? Binnenkort start de inkoopactie voor vloer, spouw, glas, bodem en dakisolatie. Met deze actie kunt u extra voordelig uw woning isoleren. U krijgt eind mei een brief waarin meer informatie staat. Ook kunt u dit jaar profiteren van subsidie als u 2 of meer isolatiemaatregelen neemt. Wilt u meer weten over deze investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)? Kijk dan ook op de website van ons energieloket (regionaalenergieloket.nl/krimpen-aan-den-ijssel).

Meer weten over de isolatie van de woning? Neem contact op met ons energieloket

Wij hopen dat de warmtefoto u verder helpt uw woning ook in de komende jaren warm en comfortabel te maken. Voor vragen en meer informatie over isolatie kunt u terecht bij ons energieloket.

Minder energie verbruiken door inzicht in isolatie van de woning

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Ook in Krimpen aan den IJssel is het belangrijk dat we minder energie verbruiken en duurzamer worden. De gemeente wil graag bewoners ondersteunen in het verminderen van het energieverbruik. Uit de Woonvisie bewonersenquête voor de nieuwe Woonvisie bleek dat veel bewoners geen idee hebben of hun woning goed geïsoleerd is. In de wijk Langeland staan veel oudere, minder goed geïsoleerde woningen. Daarom zijn ongeveer 1500 woningen in die wijk geselecteerd voor een gratis warmtefoto inclusief isolatieadvies.