Wijkactie Kortland-Zuid

In de wijk Kortland-Zuid start is in maart 2020 de wijkactie Warmtesafari gestart. Door een thermograaf is van ruim 1100 woningen een warmtefoto van de voorgevel gemaakt. Als er van uw woning een foto is gemaakt, ontvangt u deze warmtefoto en een isolatieadvies in week 30 per post.

In een filmpje krijgt u meer uitleg over een warmtefoto

Met dit filmpje leggen we uit hoe de warmtefoto’s zijn gemaakt en wat de foto laat zien. Heeft u nog meer vragen kijk dan onder het kopje documenten naar de veel gestelde vragen. Ook kunt u gratis een telefonische afspraak maken met een energie-expert van de WoonWijzerWinkel via www.woonwijzerwinkel.nl/energiesafari-krimpen.

De warmtefoto laat zien op welke locaties warmte uw woning verlaat

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via daken, ramen en gevels. Een warmtefoto laat zien op welke plaatsen dat gebeurt. Op basis van de foto is een isolatieadvies opgesteld. Door warmteverlies tegen te gaan, kunt u als bewoner geld besparen op de energierekening en meer wooncomfort ervaren.

Niet alle woningen in de wijk Kortland-Zuid zijn gefotografeerd

Om een goede warmtefoto te kunnen maken, moet de voorgevel goed zichtbaar zijn vanaf de stoep of de openbare weg. De thermografen komen uiteraard niet op privéterrein. Deze actie richt zich alleen op woningen ouder dan 1980 en niet op appartementencomplexen. Woningen met een bouwjaar boven 1980 zijn vaak al bij de bouw beter geïsoleerd.

Het maken van warmtefoto’s is kostbaar. Daarom hebben we kritisch gekeken naar welke woning in aanmerking komt. Het kan dus zijn dat u wel een brief gehad heeft, maar dat er toch geen warmtefoto gemaakt is. Soms is dit ter plekke pas duidelijk voor de thermografen.

Profiteer van de inkoopactie isolatie en de verhoogde subsidie voor isolatie

Gaat u aan de slag met isoleren? Met de WoonWijzerWinkel inkoopactie voor vloer, spouw, glas, bodem en dakisolatie kunt u extra voordelig uw woning isoleren. Kijk voor meer informatie op www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopisolatie. Daar staan ook alle actieprijzen. Ook is er tot het einde van dit jaar tijdelijk meer subsidie als u twee of meer isolatiemaatregelen neemt. U krijgt dan ongeveer 30% van uw kosten terug via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Wilt u meer weten over deze subsidie? Kijk dan op www.woonwijzerwinkel.nl/seeh. Ook kunt u gebruik maken van onze duurzaamheidslening. Informatie over deze lening vindt u op www.krimpenaandenijssel.nl/duurzaamheidslening.

Meer weten over de isolatie van de woning? Neem contact op met ons energieloket

Wij hopen dat de warmtefoto u verder helpt uw woning ook in de komende jaren warm en comfortabel te maken. Voor vragen en meer informatie over isolatie kunt u terecht bij ons energieloket de WoonWijzerWinkel. Bewoners zijn welkom om langs te komen bij het energieloket van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur op de Directiekade 2 in Rotterdam. Ook is de WoonWijzerWinkel bereikbaar op telefoonnummer 010 747 01 47 of via www.woonwijzerwinkel.nl.

Nu al nieuwsgierig wat u allemaal kunt verbeteren aan uw woning? Vul dan de huisscan in

Bent u nu al benieuwd wat u aan uw woning kunt verbeteren? Kijk dan op www.regionaalenergieloket.nl en vul de huisscan in. De WoonWijzerWinkel helpt u vervolgens graag verder en biedt onafhankelijk en deskundig advies. Wilt u ontzorgd worden? Dan koppelt de WoonWijzerWinkel u graag aan gekwalificeerde aannemers en installateurs.

Nog geen WoonWijzerBox aangeschaft? Verzilver dan uw cadeau van de gemeente

U kunt als woningeigenaar op een snelle en simpele manier beginnen met energie besparen. Betaal 10 euro en krijg vervolgens 90 euro cadeau van de gemeente. Voor minimaal 100 euro kan u als huiseigenaar een WoonWijzerBox samenstellen. Shoppen kan op de site www.woonwijzerwinkel.nl/krimpenaandenijssel. Daar is keuze uit een reeks kleine, maar effectieve energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips, een isolerende brievenbus of een energieadvies.

Minder energie verbruiken door inzicht in isolatie van de woning

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Ook in Krimpen aan den IJssel is het belangrijk dat we minder energie verbruiken en duurzamer worden. De gemeente wil graag bewoners ondersteunen in het verminderen van het energieverbruik. Uit de Woonvisie bewonersenquête voor de nieuwe Woonvisie bleek dat veel bewoners geen idee hebben of hun woning goed geïsoleerd is. In de wijk Kortland-Zuid staan veel oudere, minder goed geïsoleerde woningen. Daarom zijn ongeveer 1000 woningen in die wijk geselecteerd voor een gratis warmtefoto inclusief isolatie-advies.