Wijkactie Kortland-Noord

Steeds meer inwoners gaan aan de slag met energiezuinig wonen. De gemeente Krimpen aan den IJssel helpt u daar graag bij. Daarom organiseren wij in uw wijk de wijkactie ‘Energiezuinig wonen in Kortland-Noord’. Doet u mee met uw woning?

Activiteiten wijkactie Kortland-Noord

In juli, augustus en september organiseren we voor de bewoners van Kortland-Noord diverse activiteiten in de wijk. Denk aan een webinar, crazy88 voor kinderen, een wijkevent en ‘Proef de Krimpenerwaard’. Ook kunt u zich als wijkbewoner van Kortland-Noord daar aanmelden voor de webinar en klimaatbingo. Deze activiteiten organiseren we in het kader van de wijkactie.

Onlangs is er ook een duurzaamheidskrantje uitgebracht. Dit krantje is ook te vinden onder ‘documenten’ op deze pagina.

Hoe kan ik energiezuinig wonen?

In uw wijk staan verschillende woningtypen. We onderzoeken van de meest voorkomende woningtypes 1 bestaande woning. Dat worden de voorbeeldwoningen voor uw buurt. Voor de voorbeeldwoningen schrijven energieadviseurs Stijn en Roeland van het Regionaal Energieloket een adviesrapport. Daarin staan de slimste stappen om energie te besparen. Die rapporten bespreken we met de wijk tijdens een online bijeenkomst op 5 juli. U kunt de rapporten vanaf 6 juli gratis downloaden. Door het zorgvuldig selecteren van de voorbeeldwoningen zullen de energierapporten een diversiteit aan woningtypes, woningkenmerken en bouwjaren belichten. Zo is er altijd een rapport wat ook interessant voor u is.

Wat staat er in zo’n adviesrapport?

In zo’n rapport staat hoe u het comfort, de kwaliteit en het energieverbruik van uw woning kunt verbeteren. Ook staat wat u kunt doen om uw woning klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas. Voert u een deel van de adviezen uit? Dan bespaart u veel energie. Het rapport geeft ook een schatting van de energiekosten die u kunt besparen.

Benieuwd naar het advies voor uw woningtype? Luister en kijk de online informatieavond terug

Tijdens de online informatieavond op 5 juli hebben bewoners van Kortland-Noord uitleg gekregen over de adviezen per woningtype in hun wijk. Ook kregen zij informatie over subsidies voor energiebesparende maatregelen en de duurzaamheidslening. En ze kregen tips om met weinig geld energie te besparen. De webinar kunt u terugkijken via de website van het Regionale Energieloket.

Adviesrapporten voor voorbeeldwoningen

Wilt u graag een adviesrapport speciaal voor uw eigen woning? Tot 11 juni kon u uw woning aanmelden als voorbeeldwoning. Als gemeente betalen we de kosten van de adviesrapporten voor de voorbeeldwoningen. Technisch adviseurs Stijn en Roeland van het Regionale Energieloket zijn op 17 juni in de wijk voor de woningopnames. Als u zich heeft aangemeld, is de kans groot dat ze bij u aanbellen voor een opname. Bent u niet thuis? Geen probleem, dan gaan ze bij de volgende voorbeeldwoning langs.

Maak gebruik van de inkoopactie voor isolatie

Wilt u direct aan de slag met isoleren? Profiteer dan van onze inkoopactie voor isolatie. Met deze actie willen we het zo makkelijk mogelijk voor u maken om energie te besparen. Kijk voor meer informatie op www.regionaalenergieloket.nl/acties. En schrijf u daar ook in voor een gratis digitale woningopname. Kort na de woningopname ontvangt u een persoonlijke offerte. Hierna kunt u besluiten wel of niet mee gebruik te maken van deze actie.

Duurzaamheidslening

Wilt u energiebesparende maatregelen laten uitvoeren aan uw woning? En moet u daarvoor geld lenen? Dan kunt u daarvoor via de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen.

Nu al nieuwsgierig? Vul dan de huisscan in

Bent u nu al benieuwd wat u aan uw woning kunt verbeteren? Kijk dan op www.regionaalenergieloket.nl en vul de huisscan in.

Waarom isoleren?

Een goed geïsoleerd en geventileerd huis is comfortabel en gezond. De temperatuur blijf het hele jaar door prettig. Daarnaast voorkomt u door te isoleren en ventileren vocht, schimmel en ongedierte. Isolatie zorgt er ook voor dat u geluiden van de straat of de buren minder hoort.

Heeft u vragen over de wijkactie? Bel of mail naar het Regionale Energieloket

U kunt bellen met Regionaal Energieloket via 088 525 41 10 of een e-mail sturen naar projecten@regionaalenergieloket.nl.

Woont u niet in Kortland-Noord?

U kunt sowieso wel gebruik maken van de inkoopactie voor isolatie. Elk jaar organiseren we in 1 a 2 wijken in Krimpen aan den IJssel wijkacties. Dus binnenkort komen we ook bij u in de buurt.