VvE-loket

Bent u bestuurder, beheerder of bewoner van een VvE in Krimpen aan den IJssel? En wilt u verduurzamen? Dan kunt u vanaf nu terecht bij Eric Verweij van het VvE-loket van onze gemeente. Eric Verweij heeft ruime ervaring in verduurzamen van VvE’s in verschillende gemeenten in Nederland. Hij geeft u graag advies en praktische tips en kan u in contact brengen met partijen die u verder helpen.

Neem contact op

U kunt Eric Verweij mailen via ericverweij@krimpenaandenijssel.nl. Hij neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u aan de slag met energiebesparing binnen de VvE?

Dan is het belangrijk om te weten welke zaken gemeenschappelijk zijn en welke van u zelf zijn. Dit staat in de splitsingsakte vermeld en verschilt per VvE.
Bij de gemeenschappelijke zaken moet u vooral denken aan de schil van het gebouw (dak, gevels en vloer). Ook zijn er misschien gemeenschappelijke installaties. Over de gemeenschappelijke zaken moet gezamenlijk een besluit worden genomen. Daarbij gelden een aantal spelregels. Deze zijn terug te vinden in de splitsingsakte. Over individuele zaken kan de VvE geen beslissingen nemen. Dit mag de appartementseigenaar zelf bepalen.

Maar hoe pakt u dat dan aan?

Gaat u eerst zonnepanelen laten plaatsen? Of laat u een groen dak aanleggen? Of begint u met isoleren? Of wilt u meteen van het gas af? Wat is verstandig? Wat gaat dat dan kosten? Hoe gaan we dit betalen? Is er subsidie op te krijgen? En, misschien wel de belangrijkste vraag: hoe krijgen we alle eigenaren dan mee?
Deze vragen kunt u nu stellen bij het VvE-loket.

Krimpen aan den IJssel heeft zo’n 80 VvE’s

Hier zitten grote appartementencomplexen tussen, maar ook kleine VvE’s. Wanneer een VvE besluit te verduurzamen, worden in één keer een aantal woningen klaar gemaakt voor een energiezuinige toekomst.

Subsidie voor VvE’s

Naast het VvE-loket komt er ook een subsidie beschikbaar om VvE’s te ondersteunen. Bij een subsidie krijgt u financiële steun vanuit bijvoorbeeld de gemeente. Het verduurzamen van meerdere woningen vraagt veel van een VvE-bestuur. Met deze financiële steun kan een VvE een deel van haar kosten terug krijgen, wanneer zij een adviesbureau inschakelt.

Een erkend adviseur kan zien wat het energiegebruik of de bouwkundige staat van een gebouw of appartementencomplex is. Naar aanleiding van dit advies kunnen er verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd worden. Een VvE kan maximaal 50% van de kosten voor het adviesbureau aanvragen. Het maximaal aan te vragen subsidiebedrag is € 17.500.

Meer informatie over deze subsidie vindt u op deze pagina.