Vrijwilligersloket KrimpenWijzer

U kunt bij het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer terecht als u een vrijwilliger zoekt of als u zelf vrijwilligerswerk wil gaan doen. Vrijwilligers bieden u ondersteuning, advies, een luisterend oor en verstrekken informatie. Ook als u behoefte heeft aan een taalcoach kunt u hier terecht.

Ziekenhuisvervoer

Woont u in Krimpen aan den IJssel en is vervoer van en naar het ziekenhuis (buiten Krimpen) lastig? Dan kunnen vrijwilligers u tegen een vergoeding thuis ophalen en naar het ziekenhuis brengen en weer naar huis. Let op, een rit dient 5 (werk)dagen van tevoren worden ingepland. Aanmelden kan via het vrijwilligersloket.

Klussen en tuinhulp

Heeft u een klus waar u zelf niet uitkomt? Lukt het u niet om de heg te snoeien? Via het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer kunnen wij u in contact brengen met een klusjesman/vrouw. Deze klusjesman/vrouw komt eerst bij u thuis kijken om te beoordelen wat er gedaan moet worden en wat de eventuele kosten zullen zijn. Aanmelden kan via het vrijwilligersloket.

Aanmelden als vrijwilliger

Als vrijwilliger kunt u iets extra’s betekenen voor de samenleving. Als u anderen graag helpt, kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator. Hij zoekt een klus die bij u past. Denk aan seniorenvoorlichter, een Maatje zijn, actief zijn in de wijk, taalcoaching of een bezoek brengen aan mensen die eenzaam zijn. De vrijwilligerscoördinator adviseert en bemiddelt ook naar organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinator, Chris van Rijswijk, is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06 22 59 42 79 of per e-mail chrisrijswijk@krimpenwijzer.nl. Aanmelden kan ook via het vrijwilligersloket. Daarnaast is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op www.wehelpen.nl/krimpenwijzer . Hier treft u diverse  hulpvragen en kunt u eventueel zelf hulp aanbieden.

Vrijwilligers Platform Krimpen

Het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer is ook het contactadres voor een aantal vrijwilligersorganisaties die in Krimpen aan den IJssel actief zijn en op wie u een beroep kunt doen voor allerlei hulp. De (vrijwilligers)organisaties die aangesloten zijn bij het Vrijwilligers Platform zijn:

 • Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV)
 • Zonnebloem
 • KBO
 • PCOB
 • Vrijwilligers van de KrimpenWijzer
 • Belbus
 • Kerkelijk Thuishulp Ruchama
 • Schuldhulpmaatje
 • Seniorenplatform

Via het vrijwilligersloket komen deze vrijwilligers u graag helpen bij allerlei kleine klussen. Of het nu gaat om boodschappen doen, samen wat leuks ondernemen, vervoer naar het ziekenhuis, respijtzorg bieden (vervangende zorg zodat mantelzorgers even vrij hebben), formulieren invullen of huisbezoeken. Aanmelden kan via het vrijwilligersloket.

Hulp met het invullen van formulieren

Heeft u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren, zoals de belastingformulieren?  Dan kunt u terecht bij de het spreekuur van KrimpenWegWijzer in het Gezondheidscentrum (Groenendaal 1). Maak hiervoor een afspraak via (0180) 517 590. Of stuur een e-mail naar info@krimpenwijzer.nl.

Spreekuur KrimpenWegwijzer:

 • woensdag: 10.00 – 12.00 uur;
 • vrijdag: 9.00 – 12.00 uur.

In de maanden maart en april zijn er extra spreekuren voor het invullen van belastingformulieren. Ook hiervoor is het nodig om een afspraak te maken.

Taalcoaching

Wilt u uw Nederlandse taalbeheersing verbeteren? Heeft u moeite met spelling of grammatica? Een vrijwilliger helpt u graag. Aanmelden kan via het vrijwilligersloket.

Meer informatie

Het vrijwilligersloket is op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 12.30 uur geopend in het gezondheidscentrum (Groenendaal 1). U kunt telefonisch contact opnemen via 0180 51 58 40. De vrijwilligers van het vrijwilligersloket zitten aan de lange tafel in de hal.