Verzelfstandiging binnensport

Op donderdag 24 maart 2016 heeft de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel de kaders voor de externe verzelfstandiging van de binnensport vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders zet in op verzelfstandiging in de vorm van het uitbesteden van het dagelijks en eigenarenbeheer van de binnensport aan een bestaande lokale stichting.

Het college heeft adviesbureau Synarchis laten onderzoeken bij welke bestaande stichting dit ondergebracht zou kunnen worden. SYnerKri was één van de onderzochte instellingen en komt naar voren als kansrijke kandidaat. Met deze stichting is het college in overleg over de mogelijke overdracht van het dagelijks en eigenarenbeheer. Het college streeft er naar om de verzelfstandiging per 1 januari 2017 afgerond te hebben.

Meer informatie

De sportverenigingen die gebruikmaken van de binnensportaccommodaties hebben in april 2016 een eerste brief over dit onderwerp ontvangen (zie documenten). Om voor iedereen een gelijk informatieniveau te hanteren worden ingekomen vragen schriftelijk beantwoord en op deze pagina verwerkt in het document ‘veel gestelde vragen’. Ook vindt u bij ‘links’ de raadsvergadering van 24 maart. Via de link vindt u de vergaderstukken en kunt u de beraadslagingen terug zien.

Documenten