Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen of afzeggen?

Een gereserveerde huwelijksdatum kunt u NIET telefonisch annuleren of wijzigen. Dit kan door een e-mail te verzenden met een scan van uw legitimatiebewijs, per brief met een kopie van uw legitimatiebewijs of u kunt persoonlijk langs gaan bij de balie, Raadhuisplein 2, ook met een geldig legitimatiebewijs.

In het trouwboekje staat mijn eigen naam, klopt dit?

Dat klopt, in Nederland is het zo dat de achternaam door het huwelijk niet wordt gewijzigd. U krijgt wel het recht om de naam van uw partner in te voeren, maar u behoudt altijd uw eigen achternaam. Het formulier dat u bij de ondertrouw hebt ingevuld, gaat over het naamgebruik en is met name van belang wanneer u door de overheid wordt aangeschreven. Wel kan de naam van uw partner vermeld worden in uw paspoort of op uw rijbewijs. Achter uw eigen naam volgt dan de vermelding e/v (echtgeno(o)t(e) van) gevolgd door de naam van uw partner.

Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

5-10 minuten voor de aanvang.

Wanneer neemt de ambtenaar van de burgerlijke stand contact met ons op?

De ambtenaar van de burgerlijke stand neemt ongeveer twee weken voor de voltrekking contact met u op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.

Mag mijn hond mee in de trouwzaal?

In de trouwzalen van het Raadhuis zijn huisdieren toegestaan. Wanneer u op een externe locatie gaat trouwen dient u deze vraag aan de beheerder van de locatie voor te leggen.

Wat is een geldig identiteitsbewijs?

Wanneer u een Nederlandse nationaliteit heeft kunt u zich identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Heeft u een nationaliteit van een land van de Europese Unie (EU) of de Europese Economische Ruimte (EER), identificeert u zich dan met uw paspoort of met een EU/EER vreemdelingendocument. Heeft u de nationaliteit van een land buiten de EU of EER identificeert u zich dan met een Nederlands vreemdelingendocument (Verblijfsvergunning) en uw paspoort of identiteitskaart.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag dan via KCC@krimpenaandenijssel.nl  
Ook kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 14 0180.