Trouwambtenaren

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt uw huwelijk. Deze ambtenaar wordt ook wel trouwambtenaar genoemd. Dit is iemand die speciaal is aangesteld om huwelijken te voltrekken. In Krimpen aan den IJssel zijn meerdere trouwambtenaren. Elke ambtenaar heeft een eigen stijl en sluit een huwelijk op zijn of haar eigen manier; heel serieus of juist met humor. Er zit ongetwijfeld iemand tussen die u aanspreekt. Als u op de naam van de trouwambtenaar klikt, dan kun u meer lezen over zijn of haar motivatie, mooiste herinnering en motto.

De trouwambtenaren in Krimpen aan den IJssel zijn:

Eigen trouwambtenaar

Het kan voorkomen dat u uw huwelijk wilt laten voltrekken door iemand anders dan de hierboven genoemde trouwambtenaren. Het is mogelijk om zelf een trouwambtenaar aan te laten wijzen. Op uw verzoek kan deze trouwambtenaar dan voor één dag benoemd worden tot onbezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Krimpen aan den IJssel.

Trouwambtenaar uit een andere gemeente

Kiest u een trouwambtenaar uit een andere gemeente dan Krimpen aan den IJssel? Dan mag hij of zij in Krimpen aan den IJssel een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten als u dit aanvraagt. Een trouwambtenaar van een andere gemeente wordt dan voor uw trouwdag aangewezen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in gemeente Krimpen aan den IJssel. Hij of zij mag die dag in gemeente Krimpen aan den IJssel uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekken. Bekijk voor de voorwaarden en het in te dienen verzoek het document ‘Verzoek benoeming trouwambtenaar’ (onder het kopje documenten).

Trouwambtenaar is nog niet aangewezen en beëdigd

U kunt als bruidspaar uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook laten voltrekken door een trouwambtenaar die nog niet aangewezen en beëdigd is. Dit kan bijvoorbeeld een broer, zus, buurvrouw of goede vriend(in) zijn. Daarvoor gelden een paar voorwaarden.

De trouwambtenaar voor één dag:

  • is minimaal 18 jaar oud;
  • staat niet onder curatele;
  • is door u (het bruidspaar) gevraagd.

Bekijk voor de voorwaarden en het in te dienen verzoek het document ‘Verzoek benoeming trouwambtenaar, niet aangewezen of beëdigd’ (onder het kopje documenten).

Bij het huwelijk door de trouwambtenaar voor één dag is een vaste trouwambtenaar van de gemeente Krimpen aan den IJssel aanwezig. Deze trouwambtenaar zorgt ervoor dat het sluiten van het huwelijk op de juiste manier gebeurt. De trouwambtenaar is hiervoor maximaal één uur beschikbaar vanwege een volgend huwelijk.

U heeft uw voorkeur bekendgemaakt. Hoe gaat het dan verder?

Kiest u voor een Krimpense trouwambtenaar, dan neemt deze ongeveer twee weken voor uw trouwdag telefonisch contact met u op. Hij of zij zal dan een afspraak met u maken voor een kennismakingsgesprek. De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand zal zoveel mogelijk rekening houden met uw persoonlijke wensen. Uw voorkeur voor een trouwambtenaar geeft u aan wanneer u een afspraak maakt voor een trouwdatum en/of -locatie.