Technisch Bureau Krimpenerwaard

Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard is een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Beide liggen in een gebied dat omsloten wordt door de Lek, de Hollandse IJssel en de Vlist. Samen hebben zij een oppervlakte van ca. 140 km² en zijn er ca. 83.000 inwoners.

Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard is in 1943 opgericht door de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Bergambacht, Ammerstol, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak. Na de gemeentelijke herindelingen van 1985 en 2015 zijn dit nu de gemeente Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Al ruim 70 jaar bedienen wij de gemeenten met onze afdeling Bouw- en Woningtoezicht en met advisering op het gebied van Civiele Techniek. Onze ingenieurs, ontwerpers, constructeurs, inspecteurs en toezichthouders staan daarvoor klaar. Wij zijn dus een bureau ván en vóór de gemeenten.

Niet alleen de gemeenten maar zeker ook de inwoners van beide gemeenten kunnen met allerlei bouwkundige en civieltechnische vragen bij ons terecht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het Technisch Bureau op de website van het TBK