Subsidie voor elektrisch koken

In Krimpen aan den IJssel willen we in 2050 geen aardgas meer gebruiken voor koken en stoken. Net als in de rest van Nederland. Elektrisch koken is een slimme eerste stap om minder aardgas te gebruiken. Daarom geeft de gemeente Krimpen aan den IJssel tot €500,- subsidie (inclusief btw) voor de overstap naar elektrisch koken.

Waar is deze subsidie voor?

Via de regeling ‘Elektrisch koken’ kunt u subsidie krijgen. Voor het kopen en installeren van een inductiekookplaat of keramische kookplaat of fornuis. Het laten aanpassen van de meterkast door een installateur. En het afsluiten van de gasleiding in de keuken door een installateur.

Hoeveel subsidie krijg ik?

U krijgt eenmalig maximaal €500,- inclusief btw. Lees altijd de subsidieregeling én de voorwaarden goed door voor u de subsidie aanvraagt.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren van een koophuis in Krimpen aan den IJssel. U kunt alleen subsidie aanvragen voor het huis waar u zelf in woont.

Let op: gaat u verhuizen naar of binnen Krimpen en wilt u een aanvraag doen voor uw nieuwe huis? Neem dan contact op via duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl.

Wanneer kan ik de subsidie aanvragen?

U kunt subsidie aanvragen voor uw elektrische kookplaat of werkzaamheden wanneer de laatste factuur niet ouder dan maximaal 2 maanden is. Let op, het gaat niet om de datum van plaatsing of werkzaamheden, maar de datum van uw laatste factuur.

Kan ik ook vooraf al subsidie krijgen?

U kunt ook een deel van de subsidie vooraf krijgen. Zodat u daarmee bijvoorbeeld een aanbetaling kunt doen. U krijgt dan 80% van het subsidiebedrag vooraf. En 20% nadat de kookplaat gekocht en geïnstalleerd is.

Let op: als u vooraf subsidie aanvraagt, mag u nog geen aankoop gedaan hebben. Daarom vragen we u om een geldige, maar ongetekende offerte mee te sturen met de aanvraag. Heeft u de offerte al getekend? Dan kunt u  alleen nog achteraf subsidie aanvragen. Als de kookplaat of het fornuis al geplaatst is. U krijgt dan het hele subsidiebedrag in één keer.

Wat zijn de voorwaarden om deze subsidie aan te vragen?

 1. Het maximaal aan te vragen bedrag is eenmalig €500,- inclusief btw per woning.
 2. U krijgt alleen subsidie voor een huis waar u eigenaar van bent en waar u zelf woont.
 3. U kunt alleen subsidie aanvragen voor de aanschaf van de elektrische kookplaat of werkzaamheden als de datum van de laatste factuur maximaal 2 maanden geleden is.
 4. Het ondertekenen van een offerte of begroting zien we als het doen van een aankoop. Wilt u vooraf subsidie krijgen voor een aankoop en werkzaamheden? Dan levert u een geldige, niet-ondertekende offerte aan.
 5. Het gaat om het kopen van een volledig elektrische kookplaat of volledig elektrisch fornuis.
 6. Het gaat om de technische installatie van de volledig elektrische kookplaat of het volledig elektrische fornuis op het woonadres van de aanvrager.
 7. Het gaat om de aanpassing van de meterkast, zodat het fornuis of de kookplaat goed en veilig werkt op het woonadres van de aanvrager. Advies: laat dit doen door een erkende installateur met kvk-nummer.
 8. Het gaat om het afsluiten van de gasleiding in de keuken op het woonadres van de aanvrager. Advies: laat dit doen door een erkende installateur met kvk-nummer.
 9. Doet u aankopen of werkzaamheden voor het college over de aanvraag beslist? Dan is dat op eigen risico van de aanvrager.
 10. De werkzaamheden starten binnen 13 weken* na het verlenen van de subsidie. Tenzij dat volgens het college niet haalbaar blijkt.
  *Door de huidige leveringstijden gaan we soepel om met deze periode.

Waar kan ik de subsidie aanvragen?

U vraagt de subsidie aan bij het online loket van gemeente Krimpen aan den IJssel. Hiervoor logt u in met DigiD.

Wat moet ik meesturen met mijn aanvraag?

Dat staat in het online aanvraagformulier. Heeft u een document nog niet bij de hand? U kunt de aanvraag tussentijds opslaan. En er op een later moment mee verdergaan.  Er staat ook een lijst van alle documenten in de subsidieregeling.

Kan ik hulp krijgen bij het doen van mijn aanvraag?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het online aanvraagformulier? Daar kunnen de vrijwilligers van de formulierenhulp u mee helpen.

Hoe lang duurt het voor ik de subsidie krijg?

Als u de subsidie online hebt aangevraagd, krijgt u meteen een ontvangstbevestiging per mail. Daarin staat ook uw dossiernummer.

Binnen 8 weken nemen we een besluit over uw subsidieaanvraag. Die periode mogen we 1 keer verlengen met 13 weken. De beslisperiode gaat pas in als uw aanvraag compleet is.

Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt u van ons het besluit. Met daarin het bedrag en de voorwaarden. Daarna krijgt u het subsidiebedrag op uw bankrekening.

Vraagt u subsidie aan voor aankopen of maatregelen die nog moeten worden uitgevoerd? Dan krijgt u 80% van het subsidiebedrag op uw bankrekening. De laatste 20% krijgt u als de maatregelen zijn uitgevoerd. Het staat binnen 6 weken nadat we alle stukken van u ontvingen op uw bankrekening.

Contact

Heeft u nog vragen? Stel ze door een e-mail te sturen naar duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl. Of bel naar 14 0180.