Subsidie voor collectieve aanschaf en plaatsing zonnepanelen

In Krimpen aan den IJssel willen we graag zoveel mogelijk groene stroom opwekken en gebruiken. Daarom krijgen bewoners van een koophuis subsidie van de gemeente. Als ze samen met iemand in de buurt zonnepanelen (laten) leggen.

Waar is deze subsidie voor?

Via de regeling ‘Collectieve aanschaf en plaatsing zonnepanelen’ kunt u subsidie krijgen voor het kopen en installeren van zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel.

Hoeveel subsidie krijg ik?

Elke aanvrager krijgt maximaal €500,- inclusief btw voor de aankoop en het installeren van zonnepanelen. Lees altijd de subsidieregeling én de voorwaarden goed door voor u de subsidie aanvraagt.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren van een koophuis in Krimpen aan den IJssel. U kunt alleen subsidie aanvragen voor het huis waar u zelf in woont.

U krijgt alleen subsidie als u samen met iemand in de buurt zonnepanelen legt of laat leggen. Alle aanvragers moeten binnen een straal van 300 meter wonen. Dat meten we met Google Maps.

Let op: gaat u verhuizen naar of binnen Krimpen en wilt u een aanvraag doen voor uw nieuwe huis? Neem dan contact op via duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl.

Moeten we de subsidie ook samen aanvragen?

U doet allebei apart een subsidieaanvraag. Daarbij vragen we om een lijst met de deelnemers. We kunnen pas aan de slag met de subsidie als alle aanvragen binnen zijn.

Wanneer kan ik de subsidie aanvragen?

U kunt subsidie aanvragen voor aanschaf en/of plaatsing zonnepanelen als de datum van uw laatste factuur maximaal 2 maanden geleden is.

Kan ik ook vooraf al subsidie krijgen?

U kunt ook een deel van de subsidie vooraf krijgen. Zodat u daarmee bijvoorbeeld een aanbetaling kunt doen. U krijgt dan 80% van het subsidiebedrag vooraf. En 20% nadat de zonnepanelen geplaatst zijn.

Let op: als u vooraf subsidie aanvraagt, mag u nog geen aankoop gedaan hebben. Daarom vragen we u om een geldige, maar ongetekende offerte mee te sturen met de aanvraag. Heeft u de offerte al getekend? Dan kunt u  alleen nog achteraf subsidie aanvragen. Als de zonnepanelen al geplaatst zijn. U krijgt dan het hele subsidiebedrag in één keer.

Wat zijn de voorwaarden om deze subsidie aan te vragen?

 1. Voor het aanvragen van de subsidie gebruikt u het door het college vastgestelde aanvraagformulier. Zie bijlage A in de subsidieregeling.
 2. Het maximaal aan te vragen bedrag is eenmalig €500,- inclusief btw per woning.
 3. U krijgt alleen subsidie voor een huis waar u eigenaar van bent en waar u zelf woont.
 4. U kunt alleen subsidie aanvragen voor de aanschaf en/of plaatsing van zonnepanelen als de datum van uw laatste factuur maximaal 2 maanden geleden is.
 5. Het ondertekenen van een offerte of begroting zien we als het doen van een aankoop. Wilt u vooraf subsidie krijgen voor een aankoop en werkzaamheden? Dan levert u een geldige, niet-ondertekende offerte aan.
 6. Het gaat om het kopen en de plaatsing van zonnepanelen.
 7. De subsidie is alleen bedoeld voor het kopen en het plaatsen van zonnepanelen op meer dan 1 woning. De woningen liggen allemaal binnen een straal van 300 meter.
 8. Ontwerp, plaatsing en onderhoud van de zonnepanelen worden goed en zorgvuldig uitgevoerd.
 9. De zonnepanelen zijn gekocht bij hetzelfde bedrijf.
 10. U kunt geen subsidie krijgen voor reparatie of herstel.
 11. Doet u werkzaamheden of aankopen doet voor het college over de aanvraag beslist? Dan is dat op eigen risico van de aanvrager.
 12. De werkzaamheden starten binnen 13 weken* na het verlenen van de subsidie. Tenzij dat volgens het college niet haalbaar blijkt.
  *Door de huidige leveringstijden gaan we soepel om met deze periode.

Waar kan ik de subsidie aanvragen?

U vraagt de subsidie aan bij het online loket van gemeente Krimpen aan den IJssel. Hiervoor logt u  in met DigiD.

Wat moet ik meesturen met mijn aanvraag?

Dat staat in het online aanvraagformulier. Heeft u een document nog niet bij de hand? U kunt de aanvraag tussentijds opslaan. En er op een later moment mee verdergaan.  Er staat ook een lijst van alle documenten in de subsidieregeling.

Kan ik hulp krijgen bij het doen van mijn aanvraag?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het online aanvraagformulier? Daar kunnen de vrijwilligers van de formulierenhulp u mee helpen.

Hoe lang duurt het voor ik de subsidie krijg?

Als u de subsidie online hebt aangevraagd, krijgt u meteen een ontvangstbevestiging per mail. Daarin staat ook uw dossiernummer.

Binnen 8 weken nemen we een besluit over uw subsidieaanvraag. Die periode mogen we 1 keer verlengen met 13 weken. De beslisperiode gaat pas in als uw aanvraag compleet is.

Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt u van ons het besluit. Met daarin het bedrag en de voorwaarden. Daarna krijgt u het subsidiebedrag op uw bankrekening.

Vraagt u subsidie aan voor aankopen of maatregelen die nog moeten worden uitgevoerd? Dan krijgt u 80% van het subsidiebedrag op uw bankrekening. De laatste 20% krijgt u als de maatregelen zijn uitgevoerd. Het staat binnen 6 weken nadat we alle stukken van u ontvingen op uw bankrekening.

Contact

Heeft u nog vragen? Stel ze door een e-mail te sturen naar duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl. Of bel naar 14 0180.