Steunpunt Mantelzorg

Als u zorgt voor een gezinslid, familielid, buur, vriend(in) of kennis die langdurig ziek, gehandicapt, dementerend of hulpbehoevend is, dan bent u mantelzorger. Mantelzorg is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk, meestal kiest u er niet voor, het overkomt u. Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar kan soms te zwaar worden. Voor mantelzorgers van inwoners in Krimpen aan den IJssel is er het Steunpunt Mantelzorg.

Wat biedt het Steunpunt Mantelzorg?

Het Steunpunt Mantelzorg biedt ondersteuning en begeleiding aan mantelzorgers. Binnen het Steunpunt staat de mantelzorger centraal en niet de zieke. Naast het bieden van informatie en advies is er aandacht voor de mantelzorger zelf om de zorg zo lang mogelijk vol te houden. Het Steunpunt kan u praktische ondersteuning bieden. Daarvoor werkt het Steunpunt nauw samen met aangesloten vrijwilligersorganisaties die de zorg met u kunnen delen. Voor emotionele ondersteuning en een luisterend oor kunnen mantelzorgers terecht bij de coƶrdinator van het Steunpunt Mantelzorg.

Meer informatie

Voor meer informatie, een afspraak voor een gesprek en/of registratie als mantelzorger, kunt u contact opnemen per e-mail mantelzorg@krimpenwijzer.nl.
U kunt ook kijken op de website van KrimpenWijzer of contact opnemen met KrimpenWijzer, telefoon 0180 51 75 90.