Stemmen met volmacht

Is het niet mogelijk om zelf te stemmen? Dan kan een andere kiezer in Krimpen aan den IJssel met een onderhandse volmacht uw stem uitbrengen. Die volmacht moet u aantekenen op uw stempas. Samen met een kopie van uw identiteitsbewijs geeft u deze getekende stempas aan de gemachtigde. Ook de gemachtigde moet daarop zijn of haar handtekening zetten.

Geldig identiteitsbewijs

Als u een volmachtstem voor een andere kiezer uitbrengt, moet u ook een kopie van het geldige identiteitsbewijs van deze volmachtgever laten zien.  Het  identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal 5 jaar  verlopen zijn. Zonder dit bewijs of een kopie van dit bewijs mag u de volmachtstem niet uitbrengen. Een gemachtigde moet zijn stem op hetzelfde moment met de volmachtstem(men) uitbrengen. Iedere kiezer mag 2 volmachtstemmen uitbrengen. Ook als u gemachtigd bent, kunt u uw stem overal binnen Krimpen aan den IJssel stemmen.

Schriftelijk volmacht

Vertrekt u voor de ontvangst van uw stempas uit Krimpen aan den IJssel? Bijvoorbeeld voor een vakantie. Vraag dan een schriftelijke volmacht aan via het e-loket. U logt dan in met uw Digid. De aanvraag moet vóór vrijdag 11 maart 12.00 uur gedaan zijn. De link naar het digitale formulier vindt u hier. Let op: als u de aanvraag voor een schriftelijke volmacht heeft afgerond, vervalt uw stempas!

Als u vragen heeft over deze procedure mailt u dan naar verkiezingen@krimpenaandenijssel.nl . U kunt ook bellen met 14 0180.