Schuldhulpverlening

Inleiding

Er zijn veel zaken die u zelf kunt doen ter voorkoming van schulden. Heeft u hierbij hulp nodig, neem dan contact op met de KrimpenWijzer. Als u zelf of met hulp van uw familie en/of vrienden niet uit uw schuldproblemen komt, biedt Schuldhulpverlening van Sociale Zaken IJsselgemeenten professionele ondersteuning aan. Wel blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor uw problemen. Het doel van de ondersteuning is het uw uitgaven in evenwicht te brengen met uw inkomsten. Samen met een schuldhulpverlener wordt gekeken naar de mogelijkheden om van de schulden af te komen. Er moet immers een oplossing gevonden worden voor de schulden.

Aanmelden voor schuldhulpverlening

Heeft u uw administratie niet op orde, heeft u begeleiding nodig of is er sprake van ontruiming, dreiging tot afsluiting van water, gas of elektriciteit, dan kunt u terecht bij de KrimpenWijzer (tel: 0180-517590 of per mail info@krimpenwijzer.nl).

Als u uw administratie op orde heeft, geen begeleiding nodig heeft bij de aanvraag en er geen dreigende ontruiming of afsluiting van water, gas of elektriciteit is dan kunt u contact opnemen met de Informatielijn van Sociale Zaken IJsselgemeenten via e-mail: socialezaken@ijsselgemeenten.nl of telefoon: 010-2848457 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur).