Rijnmondveilig.nl

Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van alle media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. U kunt op 1 plek terecht voor alle informatie van de brandweer, ambulancedienst, 112-meldkamer (onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), politie en andere partners die bijdragen aan uw veiligheid. Rijnmondveilig.nl informeert en alarmeert bij incidenten, rampen en crises 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Informeren

Op rijnmondveilig.nl vindt u actuele informatie en updates over grote en kleine incidenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand in een woonwijk, een stroomstoring of een groot verkeersongeval. Naast incidenten kunt u op de website informatie vinden over veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo kunt u de politie helpen bij het opsporen van verdachten, zijn er preventietips te vinden en kunt u er bijvoorbeeld terecht voor informatie over andere alarmerings- en informatiediensten van de nationale overheid zoals Burgernet, Amber Alert en NL Alert.

Alarmeren

Bij grote incidenten of rampen waarbij er direct gevaar is voor de omgeving alarmeert rijnmondveilig.nl iedereen die zich heeft aangemeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wolk met giftige stoffen, een dreigende overstroming of een besmetting van het drinkwater. In de alarmberichten leest u de instructies van de hulpdiensten, bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. Bij het aanmelden kunt u kiezen voor welke gemeente(n) u zich wilt aanmelden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor alarmering per SMS, e-mail, sociale media RSS feed en zelfs via een pop up op uw PC. Kijk op www.rijnmondveilig.nl en kies de media die het beste bij u past. U kunt zich uiteraard ook voor alle opties aanmelden.